Top 6 locuri de joaca pentru copilul tau!

/ / Modificat: 2015-05-26
Top 6 locuri de joaca pentru copilul tau!

Importanta jocului si a locului de joaca al copilului

Copii au o imaginatie extrem de bogata si gasesc un mod de joaca in orice activitate. De altfel, prin jocuri parintii pot interactiona cu micutii lor, sunt un mod de socializare si un prilej pentru copiii nostri de a face miscare.

Joaca ii ajuta pe copii sa-si dezvolte aptitudini si sa se dezvolte din punct de vedere emotional si social. Este important insa sa alegem un loc de joaca potrivit pentru copiii nostri, pentru varsta lor si, nu ultimul rand, sa tinem cont de masurile de siguranta pe care le ofera respectivul loc.

Rolul jocurilor in dezvoltarea copilului

Joaca, o activitate uneori trecuta cu vederea de catre parinti, are un rol extrem de important in dezvoltarea fizica, emotionala si cognitiva a copiilor. Prin ea, se deprind abilitati de comunicare si de interactiune a copilului cu mediul exterior.

jocuri-cuvinte-copii

Cu ajutorul jocurilor cei mici fac cunostinta cu mediul inconjurator, recunosc un pericol cand il vad si invata sa se fereasca de el. Un lucru important este si faptul ca micutii inmagazineaza cunostinte noi prin joaca, isi dezvolta creativitatea si imaginatia.

Nu trebuie sa uitam nici de faptul ca este un prilej pentru copii de a face miscare si un mod prin care ei se dezvolta fizic. In timpul jocurilor, ei alearga, se catara sau manevreaza obiecte mai grele, iar activitatile acestea contribuie la intarirea musculaturii.

Jocul in functie de varsta

Un copil de 7 ani nu se va juca precum un bebelus si este important ca parintii sa cunoasca ce activitati sunt potrivita copilului in fucntie de varsta sa.

Alege petrecerea perfecta pentru copilul tau!

La bebelusi vorbim depre jocuri rudimentare. Micutii se joaca cu mainile si picioarele, fac cunostinta cu obiectele din jurul lor. In primul an de viata, ei incep sa se manifeste vocal si tot jocuri sunt si ganguriturile.

copil-joaca_1

De cum implineste 1 an copilul incepe sa-si indrepte atentia spre jocuri propriu-zise, cu o finalitate a actiunii, atingerea unui obiectiv. De acum incepe etapa jocurilor interactive - cu figurine, minge sau plastilina.

Intre 3 si 7 ani jocurile devin complexe si se concentreaza pe activitate fizica precum si imitarea comportamentelor umane observate in fiecare zi. Este etapa jocurilor "de-a mama si de-a tata", "de-a doctorul", si altele asemenea.

Dupa aceasta varsta jocurile devin deja complexe. In functie de inclinatiile lor, copiii pot prefera anumite sporturi, jocuri de construit sau jocuri logice.

Unde ne jucam

Un prim loc de joaca este, bineinteles, casa, iar primii parteneri de joaca sunt membrii familiei.

Dupa primul an de viata insa copiii devin interesati de interactiunea cu alti copii de varsta lor, asa ca este important ca parintii sa le creeze un mediu propice prin care sa le satisfaca aceasta nevoie.

copilarie_bucurie_joaca_copil

Acasa este bine ca micutii sa aiba un spatiu de joaca bine delimitat, fapt ce este si in interesul parintilor. O grija sporita trebuie avuta in ceea ce priveste accesul micutilor la obiecte sau substante periculoase.

Daca dispuneti de curte, este bine sa amenajati un loc special pentru copii si sa aveti in vedere siguranta lor. Materialele care inconjoara acest loc spatiu sunt si ele importante, de preferat fiind cele moi, care sa nu-l raneasca la o eventuala cazatura.

Cand nu se joaca acasa, micutii isi continua activitatile in parc, un loc ce poate fi un univers de distractii pentru copii, insa poate deveni si periculos daca avem de-a face cu echipamente grele sau uzate. Aici, in mod special, trebuie sa fim atenti la locul in care se joaca micutii.

Perfecte pentru joaca sunt si spatiile special amenajate pentru copii.

Ce trebuie sa avem in vedere atunci cand alegem locul de joaca pentru copii

In general, este bine sa alegem un loc de joaca unde sa exista sali pentru categorii de varsta. Un copil de 2 ani nu se poate juca in aceesi sala cu un copil de 11 ani. Majoritatea acestor spatii asigura acest lucru si au mai multe sali concepute special pentru anumite varste.

De avut in vedere este si daca respectivul loc de joaca are o certificare prin care garanteaza respectarea standardelor de simguranta.

Cautati sa aflati de cate ori se face igienizarea spatiilor de joaca.

Un regulament in ceea ce priveste regulile de igiena in spatiul de joaca este un factor important. Este de preferat sa citim acest regulament pentru ca ne va ajuta sa facem o alegere in privinta spatiului unde copilul isi petrece o mare parte a timpului.

Un aspect pe care ar trebui sa il cauta in aceste regulamente este si cele legat de accesul cu copii ce prezinta simptome specifice racelilor, virozelor si a oricaror alte boli contagioase.

Si personalul de la un loc de joaca pentru copii este un factor important in alegera unui astfel de spatiu. El trebuie sa aiba suficienti angajati pentru a-i putea supraveghea pe toti copii si, bineinteles, supraveghetorii trebuie sa aiba un comportament adecvat fata de micti.

Locuri de joaca pentru copii

In Capitala aveti de ales dintre o multitidine de locuri de joaca. Va prezentam cateva sugestii:

Oxygen

Oxygen - Adresa: SunPlaza, Piata Sudului – Calea Vacaresti nr. 391, Sector 4

Program si Tarife: Luni – Duminică: 10:00 – 22:00 - 10 RON pe ora.

Happy Planet

Adresa: Soseaua Vergului, nr 59, Sector 2

Program si Tarife: Luni - Vineri - 16:30 - 21:00 - 20 lei /3 ORE si Sambata - Duminica - 11.00-21.00 - 25 lei/3 ore.

KiddyLand

Adresa: Strada D. I. Mendeleev, nr 8, Sector 3

Program si Tarife: Luni - Vineri: 11:00 - 21:00 - 25 RON si Sambata - Duminica: 10:00 - 22:00 - 30 RON.

Matei Fun Club

Adresa: Bulevardul Abatorului, Sector 1 / Calea Crangasi Nr. 87, sector 6 / Sos. Bucuresti-Giurgiu nr. 192, Com. 1 Decembrie, jud. Ilfov.

Program si Tarife: Marti-Vineri: 12:00-20:00 si Sambata: 10:00-16:00 - 10 lei pe ora.

Peter Pan

Adresa: Sos. Progresului 25-27, Sector 5

Program si Tarife Luni - Vineri: 13:00 - 21:00 - 10 lei pe ora si Sambata - Duminica: 10:00 - 21:00 - 15 lei pe ora.

City Stars

Adresa: Intrarea Sabitei nr. 34, etaj 1, Sector 3

Program si Tarife: Luni – Vineri: 16.30 -20.00 si Sambata – Duminica: 11.00 - 14.00 si 16.30 – 20.00 - 10 lei pe ora si 16 lei pentru 2 ore.

Ghid complet de locuri de joaca pentru copilul tau!

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Jocuri Jucarii Joc copii

Articole recomandate

Citeste si despre