Prima calatorie cu avionul pentru copilul tau: sfaturi pentru un zbor linistit

/ / Modificat: 2018-05-16
Prima calatorie cu avionul pentru copilul tau: sfaturi pentru un zbor linistit

Pentru ca vine perioada vacantei de vara si a concediilor de odihna, cu siguranta ai rezervat deja cel putin o saptamana de huzur intr-un loc cu mare si soare si nisip fin. Sau poate ca urmeaza sa iti vizitezi rudele de peste hotare… indiferent de destinatie, este mult mai rapid si mai comod sa alegi varianta unei calatorii cu avionul, in special atunci cand mergi impreuna cu copiii.

8 sfaturi pentru un zbor linistit

De cele mai multe ori insa, pe cat de rapida este calatoria pana la destinatie, pe atat de complicata, obositoare si frustranta poate fi prima calatorie cu avionul a copilului tau. Iata cateva sfaturi pentru un zbor linistit:

1. Fa imbarcarea mai devreme

Poate ca singurul beneficiu de care ai parte atunci cand calatoresti cu avionul impreuna cu cel mic este facilitatea oferita de compania aeriana de a face imbarcarea mai devreme decat restul pasagerilor.

2. Imprieteneste-te cu alti parinti in timpul zborului

Sa fim seriosi, vei avea nevoie de aliati in timpul zborului. Cand esti in zona de asteptare, intra in discutie cu orice alt parinte care calatoreste cu tine in aeronava. Foloseste-te de intrebarea clasica "Cati ani are micutul tau?" si chiar daca nu o sa iti faci un prieten pe viata, macar vei avea pe cineva cu care sa faci schimb de priviri frustrate atunci cand cel mic are o criza de nervi la 20000 de metri altitudine.

3. Pregateste-te de discutii cu insotitoarea de bord

Daca cel mic nu a implinit inca varsta de doi ani si prin urmare zboara gratis, pregateste-te sa ai o conversatie speciala cu insotitoarea de bord, care iti va face instruirea in cum sa tii copilul in timpul decolarii si aterizarii – in caz ca planuiai cumva sa il indesi in buzunarul scaunului din fata ta.

4. Ia cu tine jocuri

Nu fi una dintre mamele care cer insotitorilor de bord creioane colorate si servetele ca sa poata mazgali cel mic. Ia cu tine in avion un dvd player portabil, un iPod, un iPad, un Nintendo, un Kindle, carti de colorat, creioane colorate, carioci, jucarii de plus, carti de joc, carti cu abtibilduri, carti 3d, creioane simple, marker colorat.

5. Pregateste niste gustari pentru zbor

Niciun copil nu vrea sa manance sandvisul din meniul companiei aeriene si oricum pana ajung cu caruciorul de gustari la voi, in spate, unde sunt de obicei pozitionati copiii, probabil ca nu vor mai ramane sandvisuri pentru ca le-au mancat cuplurile fara copii din avion. Asa ca ia gustari cu tine, cat mai multe, pentru ca o punga de ursuleti gumati s-ar putea sa te salveze mai repede decat mastile de oxigen de la bord.

6. Pregateste-te pentru plimbarea rusinoasa

Atunci cand esti la capatul rabdarii cu un copil crizat intr-un spatiu public, cea mai buna solutie este o plimbare, insa in avion nu ai prea mult spatiu disponibil pentru asa ceva. In timp ce te fatai pe culoar, dintr-o parte in cealalta, in mod repetat, pregateste-te pentru cateva priviri nemultumite de la restul pasagerilor.

7. Pregateste-te sa il auzi plangandu-se ca il dor urechile

Inevitabil urechile i se vor infunda, asa ca spune-i sa caste, sau lasa-l sa mestece guma pentru a elimina discomfortul pe care il simte la nivelul urechilor in timpul zborului.

8. Minte-l

Atunci cand devine irascibil, aproape de finalul zborului, si te intreaba agitat cat de mult mai este pana la destinatie, minte-l intotdeauna si prezinta-i o aterizare iminenta in cel mai scurt timp!

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Zbor avion bebelusi Vacanta avion copii Sfaturi avion copii Siguranta avion bebelus

Articole recomandate

Citeste si despre