Cum pregatim copilul pentru zborul cu avionul. Trucuri din partea unui specialist

/ / Modificat: 2023-02-20
Cum pregatim copilul pentru zborul cu avionul. Trucuri din partea unui specialist

Calatoriile cu un copil mic pot fi provocari destul de mari pentru parinti. Micutii isi pierd rabdarea cu usurinta, motiv pentru care drumul pana la destinatie poate fi o corvoada, indiferent ca il parcurgi cu masina sau cu trenul. 

O varianta mai rapida, mai ales atunci cand alegi sa mergi in vacanta in strainatate cu familia, este avionul. Chiar daca alegi tari apropiate, poti scuti ore bune de drum, mergand cu avionul. Si aici insa pot aparea provocari, mai ales daca este vorba despre un zbor lung sau unul cu escala. In acest sens, Raluca Barbu, director de marketing la o importanta agentie de turism, are cateva ponturi pentru parinti, pentru a face calatoria cu avionul alaturi de copii mai usoara si mai placuta. 

Specialista in calatorii i-a sfatuit pe parinti sa inceapa cu zboruri mai scurte, directe, pentru ca micutii sa se obisnuiasca treptat. Un zbor de 10-12 ore, cu escala, este mult pentru un copil mic aflat la primele experiente de acest fel.

Parintii ar trebui sa aiba in bagajul de mana tot felul de jucarii si obiecte cu care sa ii tina ocupati pe cei mici pe parcursul calatoriei. De asemenea, mai spune Raluca Barbu, este important sa le vorbim celor mici despre ceea ce urmeaza, pentru a nu se speria. Putem incepe sa ii pregatim pentru calatorie cu ceva timp inainte, sa le spunem povesti si sa impachetam totul ca pe o aventura in care ei sunt eroii principali.

„Putem sa ne pregatim din timp pentru un zbor de acest gen (n.r. zbor lung). Fie luam foarte multe jucarii cu noi in bagajul de mana, fie avem grija sa ii spunem o poveste inainte, astfel incat el sa stie ca este un explorator, un astronaut sau ceva de genul acesta si o sa ajunga pe o planeta noua si acolo va descoperi si alte lucruri. Sunt tot felul de solutii daca iti doresti sa-l iei cu tine”, a explicat Raluca Barbu, in cadrul emisiunii EGO Life.

Specialista a specificat ca si-a luat fiul cu ea in calatorii inca de cand era nou-nascut.

„Legat de zona aceasta de destinatii cred ca trebuie luata in calcul partea de drum. Daca tu ajungi dupa un zbor de 14 ore si de la transferul tau de la aeroport mai sunt 3 ore, e mult si e greu. Eu, de exemplu, incurajez plecarile in Mauritius. Este o destinatie extrem de prietenoasa cu copiii. De la zona de drum, pana la hotelurile care sunt exceptionale pentru copii, regimul de mese si mancarea de o calitate foarte buna. Amabilitatea staff-ului, sunt foarte multe activitati”, a mai spus Raluca Barbu.

FOTO: Freepik

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Calatorie avion copii Sfaturi avion copii Zbor avion bebelusi

Articole recomandate

Citeste si despre