Cum sa gasesti timp pentru tine cand esti o mamica ocupata

/ / Modificat: 2021-04-19
Cum sa gasesti timp pentru tine cand esti o mamica ocupata

Timpul este extrem de pretios pentru orice mamica. Zilele par mereu sa fie prea scurte pentru multitudinea de lucruri pe care trebuie sa le faci. Drept urmare, e greu sa gasesti cateva minute pentru tine, desi relaxarea este esentiala pentru a te mentine pe linia de plutire.

Stresul, extenuarea si boala sunt inamicii de care trebuie sa te feresti. De aceea, pentru a te mentine sanatoasa si pentru a fi mai productiva, trebuie sa gasesti cateva clipe in care sa te relaxezi.

De la felul in care te ocupi de treburile casnice si pana la modul in care planifici timpul, fiecare decizie pe care o iei este vitala pentru a gasi cateva clipe pentru tine:

Amenajeaza locuinta intr-un mod functional

Felul in care este amenajata si echipata locuinta te poate ajuta sa castigi sau, din contra, sa pierzi timp valoros. Alegerea unor tipuri de mobilier multifunctional contribuie la crearea unui spatiu armonios in fiecare camera si astfel nu vei avea impresia ca locuinta este neincapatoare. De pilda, daca alegi dulapuri cu usi glisante, te vei bucura de solutii de depozitare eficiente. In plus, usile glisante nu iau din spatiul din incapere.

Pe de alta parte, daca vrei sa maximizezi spatiul dintr-o camera, poti alege obiecte de mobilier extensibile si rabatabile. Fotolii care se transforma in canapele, biblioteci care devin birouri sunt doar cateva dintre optiunile pe care le ai. Ordinea este extrem de importanta intr-o locuinta, iar, cand aceasta este bine amenajata, timpul petrecut pentru a face curatenie si a mentine lucrurile intr-un echilibru scade considerabil.

Mult timp il pierzi si in bucatarie, pentru a pregati cele mai delicioase si sanatoase gustari pentru copilul si familia ta, dar si pentru a face curatenie. De aceea, sa investesti in electrocasnice de calitate iti va permite sa castigi putin timp pentru tine. O masina de spalat vase inseamna o grija in minus pentru o mamica extenuata. Fara grija vaselor care trebuie spalate dupa ce gatesti, poti profita de cateva minute pentru a te relaxa.

Identifica activitatile consumatoare de timp

Pentru a adauga in programul zilnic si cateva momente de relaxare, este important sa identifici care sunt activitatile care iti consuma cel mai mult timp si sa gasesti solutii mai eficiente de a le rezolva. De exemplu, daca iti ia foarte mult timp sa scoti hainele din masina de spalat si sa le pui la uscat, poate ar fi timpul sa investesti intr-un uscator.

Chiar daca ai putea crede ca investitiile pe care le faci in locuinta pot fi foarte costisitoare, nu trebuie sa pierzi din vedere faptul ca astfel vei castiga timp. De fapt, atunci cand cumperi electrocasnice pentru locuinta, care iti pot usura munca, investesti in timp si in propria persoana.

Odata ce ai identificat activitatile care iti ocupa foarte mult timp, trebuie sa inveti sa imparti sarcinile. Nu trebuie sa faci totul de una singura pana ajungi la epuizare, ci e bine sa implici toti membrii familiei in activitatile casnice. De la realizarea curateniei, care poate fi transformata intr-o activitate distractiva, pana la planificarea vizitelor la medic, joaca cu copiii si realizarea cumparaturilor - toate pot fi impartite cu restul membrilor familiei.

Nu in ultimul rand, renunta sa faci mai multe sarcini in acelasi timp. Invata sa prioritizezi si vei gasi cateva minute de relaxare pentru tine.


Sursa foto: YoloStock/ Shutterstock

Articole recomandate

Citeste si despre