Cainele a fost singurul care si-a dat seama de nevoia de sustinere emotionala a copilului pedepsit

/ / Modificat: 2020-03-02
Cainele a fost singurul care si-a dat seama de nevoia de sustinere emotionala a copilului pedepsit

Acesta fotografie arata un baietel de trei ani pedepsit de parinti si pus sa stea cu fata la zid, in timp ce cainele familiei sta alaturi de el.

Aparent este o imagine tandra, care vorbeste de la sine si al carui titlu ar putea fi ceva de genul: "Cand cel mai bun prieten te insoteste chiar si in momentele grele." Si asta pentru ca exista o legatura speciala intre copii si caini.

Peyton si Dash, o prietenie care a devenit virala

Peyton are trei ani si locuieste in Ohio alaturi de parintii sai, sora lui de cinci ani si cainele lor, Dash, un impunator si nobil mastiff englez. Relatia dintre Peyton si Dash este una cu totul speciala. Mama baietelului a declarat pentru Today ca atunci cand nu-si gaseste fiul, tot ce trebuie sa faca este sa-l caute pe Dash, pentru ca ei sunt intotdeauna impreuna.

Cainele si copilul se joaca mereu, se deghizeaza in supereroi, se odihnesc impreuna si cand Peyton ajunge de la gradinita, primul lucru pe care il face este sa-l vada pe Dash. Asa ca, nu este surprinzatoare reactia pe care animalul a avut-o atunci cand Peyton a fost pedepsit si pus cu fata la zid, dupa o cearta cu sora sa.

Imediat cum si-a vazut cel mai bun prieten singur, intr-un colt, trist si vulnerabil, nu a ezitat nicio secunda si s-a asezat langa el. Era dispus sa astepte cu rabdare pana cand ii expira pedeapsa si, in semn de apreciere, Peyton i-a inconjrat gatul cu bratul.

O imagine induioasatoare si frumoasa pe care mama copilului, Jilian Marie Smith, a postat-o pe profilul sau de Facebook, surprinsa de reactia animalului.

"Cand esti pedepsit, dar cel mai bun prieten nu te va lasa sa-ti petreci singur timpul," a scris aceasta langa fotografie.

Dincolo de o fotografie emotionanta

Scaunul de gandire sau pedeapsa cu fata la peret sunt strategii de modificare a comportamentului, folosite adesea si care constau in excluderea copilului din activitatea pe care o desfasoara.  Si asta pentru a reflecta la ceea ce a facut si pentru a-si corecta comportamentul.

Insa tot mai multi experti in educație si psihologi le recomanda parintilor si cadrelor dedactice sa renunte la aceste practici si sa se concentreze pe solutionarea conflictului intr-un mod pozitiv, stabilind limite de la insotire, empatie si respect. Deoarece, lasarea copilului singur in sentimentul sau, nu numai ca nu-l va face sa reflecteze asupra a ceea ce s-a intamplat, dar poate avea consecinte negative.

Pedepsele nu ajuta copilul sa-si imbunatateasca comportamentul si sa invete pe termen lung, nu au o valoare educationala si genereaza rebeliune, razbunare, retragere si resentimente. In disciplina pozitiva, aceasta este cunoscuta sub numele de "Cei patru R ai pedepsei."

Atunci cand un copil mic a facut ceva gresit, are nevoie sa fii alaturi de el, sa-l sprijini, sa fii langa el, fara sa-l judeci. Doar sa-i arati ca nu este singur si sa-l imbratisezi in acele momente de maxima vulnerabilitate, in care probabil ca nici macar el nu intelege ce s-a intamplat sau de ce a actionat in acel fel.

Analizand fotografia cu cainele si baietelul, animalul pare sa fie singurul care a inteles nevoile bunul sau prieten. 

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Caine Fotografie

Articole recomandate

Citeste si despre