Bunico, spune-mi de ce ma iubesti atat de mult

/ / Modificat: 2019-09-27
Bunico, spune-mi de ce ma iubesti atat de mult

Dragostea unei bunici pentru nepotii ei este greu de comparat. Dragostea sa incepe sa infloreasca cand afla ca va avea un nepot.

Si inainte de a se naste isi face griji pentru sanatatea lui, pentru ca este mama si stie cat de important este ca micutii sa se dezvolte corect.

Nu conteaza daca are mai multi nepoti, daca este primul sau daca este al saselea. Dragostea ei nu este impartita, ci inmultita de fiecare dintre ei. Nepotii ei sunt cumva acele piese din puzzle-ul vietii, care ii lipseau si o fac sa reinvie si sa capete vitalitate intr-o etapa in care fortele pareau sa se epuizeze. Dar, datorita zambetului nepotilor isi da seama ca mai are energie si putere pentru o vreme. Vrea sa traiasca cat mai mult timp pentru a se bucura de nepotii ei.

Sunt femei speciale

Bunicile sunt acele femei speciale din viata nepotilor, care se umplu de dragoste in fiecare secunda. Rolul de mama l-a lasat in urma si, desi ramane o mama de copii adulti, este mai relaxata in relatia cu ei. Nu mai trebuie sa se streseze atat de mult, acum stiu sa aiba grija de ei! Cand devine bunica, nu este responsabila de educatia nepotilor, iar relatia cu acestia poate fi mai flexibila, dar avand o legatura emotionala mare, care nu se rupe niciodata. Nici atunci cand pleaca intr-o lume mai buna.

Legatura emotionala dintre bunici si nepoti va ramane puternica, chiar daca se simte ca un fir magic care merge de la nepoti la cer.

Bunicile de acum nu mai sunt acele femei care petrec ore intregi in bucatarie facand fursecuri sau gatind pentru intreaga familie. Desigur, trebuie sa o faca, dar din placere si nu pentru ca asa ii impune societatea. Acum, bunicile sunt acele femei care stau alaturi de nepotii lor, copiii lor, care stiu cat de important este sa fie alaturi de oameni pe care ii iubeste cu adevarat. Pentru ca ceea ce conteaza cu adevarat in viata este sa traiesti si sa te bucuri de ea in fiecare secunda.

Bunica stie intotdeauna ce trebuie sa faca

Cand o femeie devine bunica si isi ia nepotul in brate, ceva creste in interiorul ei, ceva se schimba, dar ceea ce simte este implinire. Se simte recunoscatoare ca nepotul ei s-a nascut puternic si sanatos.

Bunica stie ca trebuie sa lase spatiu pentru ca parintii sa se bucure si sa-si cunoasca copilul, dar se ofera sa ajute cu tot ceea ce au nevoie. Ea stie cat de dificile sunt aceste momente importante. Nu va deranja, dar va fi atenta in caz ca au nevoie.

Bunicile au acum o vitalitate mare, viata sociala, au angajamente, pot continua sa lucreze si sa aiba un program incarcat, dar isi vor face timp si pentru nepotii lor. Pentru ca stiu ca este un mare suport emotional pentru ei in aceasta lume in schimbare. Experienta si intelepciunea lor vor marca o cale importanta. Nepotii vor gasi la ea intotdeauna o imbratisare mare, plina de dragoste si siguranta.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Bunica Bunica iubire

Articole recomandate

Citeste si despre