8 moduri prin care bunicii aduc magie in viata copilului tau

/ / Modificat: 2018-08-06
8 moduri prin care bunicii aduc magie in viata copilului tau

Se spune ca bunicii isi iubesc nepotii mai mult decat isi iubesc proprii copii. Indiferent daca acest lucru este adevarat sau nu, nimeni nu poate contesta importanta existentei bunicilor in viata copilului.

Chiar daca ii dau prea multe dulciuri, bunicii au un rol extrem de special in viata copilului tau si pentru ca nu ei sunt cei care stabilesc reguli si limite, cel mic va avea parte de unele dintre cele mai frumoase momente din copilaria sa alaturi de ei, pline de rasete, distractie si afectiune, momente ce il vor insoti atunci cand va creste, cand la randul sau va avea copii si nepoti.

Iata 8 moduri prin care bunicii aduc magie in viata copilului:

1. Il rasfata

Bunicii isi rasfata nepotii si stiu ca darurile nu trebuie sa coste o avere. Mici comori din trecutul lor reprezinta cadouri unice pentru copil si raman nepretuite. Si rasfatul nu se opreste la a-i oferi daruri, pentru ca bunicii nu sunt limitati de reguli si nu iau viata atat de in serios precum o fac parintii, motiv pentru care sunt mai permisivi si, normal, cel mic va adora atmosfera mai relaxata atunci cand petrece timp cu ei.

2. Au povesti uimitoare

Pentru ca au trait mai mult decat tine, bunicii vor avea intotdeauna povesti uimitoare despre viata lor pe care sa le povesteasca celui mic, incluzand povesti despre proprii sai parinti. Poate ca nu iti convine, insa copilul tau se va delecta cu povestile lor despre cum erai tu la varsta sa. Si cu siguranta parintii tai vor avea poze si memento-uri din vremea copilariei tale pentru a-si ilustra povestirile, ceea ce il va incanta pe cel mic.

3. Bunicii stiu cantecele vechi

Bunicii isi amintesc cantecele de copii vechi pe care tu probabil ca nu le-ai auzit niciodata, sau le-ai uitat de mult. I le vor canta celui mic cand este doar un bebelus si vor deveni melodii pe care el le va asocia cu bunicii sai.

4. Le place sa fie distrati

Spre deosebire de tine, care esti adeasea prea obosita sa stai jos si sa fii atenta la "spectacolele" copilului tau, bunicii au tot timpul din lume sa fie distrati de cel mic si savureaza micile lui cantecele, povestioare si trucuri. Si bineinteles ca cel mic ii va adora pentru asta, pentru ca pana la urma cine nu ar fi incantat sa fie urmarit ca si cum ar fi cel mai grozav din lume?

5. La ei sunt recompensele dulci

Bunicilor le place sa isi recompenseze nepotii cu recompense dulci pe care cei mici nu le-ar primi de la parinti in mod normal. Indiferent ca sunt bomboane sau placinte coapte in casa, copilul tau va asocia bunicii cu bunatatile.

6. Au rabdare

Pentru ca la sfarsitul zilei iti vor returna copilul, bunicii se odihnesc noaptea si sunt la capacitate maxima in timpul zilei, pregatiti cu multa rabdare si bunavointa atunci cand interactioneaza cu cel mic, motiv pentru care copilul va avea parte de tot ce au ei mai bun.

7. Nu le pasa ca sunt haiosi

Buncii traiesc de suficient timp incat sa stie ca viata este prea scurta pentru a fi seriosi, ceea ce inseamna ca vor fi dispusi sa se puna la mintea celui mic si sa fie haiosi fara a se simti stingheri sau incomod. In aceasta privinta ii seamana celui mic, care ii iubeste pentru ca poate sa se joace astfel cu ei.

8. Stiu ce inseamna familia

Bunciii stiu ce inseamna sa cresti un copil si sa ai o familie si se bucura sa faca parte din familia voastra. Pentru ca au trecut de mult de etapa dificila de crestere a copiilor, au avut timp sa isi dea seama de cat de minunanta a fost aceasta etapa si de ce insemnatate are familia, ceea ce inseamna ca va iubesc si va aprecieaza in rolul vostru de parinti.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Bunici copii Copiii la bunici Dragoste bunici Crestere copii bunici

Articole recomandate

Citeste si despre