Trucuri naturale impotriva durerile de cap

/ / Modificat: 2011-09-09
Trucuri naturale impotriva durerile de cap

Trucurile naturale impotriva durerilor de cap au un efect imediat si pe termen lung ameliorarea simptomelor deranjante. Chiar daca suferi ocazional de cefalee sau ai de-a face zilnic cu migrene suparatoare, lasa calmantele deoparte si apeleaza la remedii naturiste cu efect imediat!

1. Aromaterapia

Este considerata una dintre cele mai puternice remedii naturiste contra acestui tip de durere. Mirosul are un rol esential in stapanirea durerilor de cap, iar pentru fiecare persoana in parte functioneaza un miros specific.

Totusi, cele mai importante miresme care vin de hac acestora sunt considerate: menta, santalul, lavanda sau eucaliptul. Le poti folosi individual sau combinat.

Alege aceste arome si pentru alte produse cosmetice sau de ingrijire corporala. Mirosul lor te va ajuta sa tii la distanta durerile care-ti dau batai de cap.

2. Masajul

Combinatia de masaj cu lotiuni bazate pe uleiuri esentiale folosite in aromaterapie pentru tratarea cefaleei reprezinta reteta de succes pentru indepartarea durerilor. Miscarile de masaj ajuta la relaxarea si stimularea punctelor esentiale ale corpului in vederea instalarii unei stari optime de sanatatea. Dincolo de tehnicile de masaj, specialistii sustin ca simpla atingere are un efect vindecator.

3. Alternanta cald-rece

Iata un alt truc naturist care te poate ajuta sa ameliorezi migrenele. Infasoara cuburi de gheata intr-un prosop curat si apoi pune-le la ceafa. Tine mainile in apa fierbinte in acelasi timp. Se spune ca acest remediu ia durerea cu mana, indepartand presiunea de la nivelul capului.

4. Sportul

Stii foarte bine ca sportul are un rol vindecator in organism si ca ajuta la tratarea durerilor din organism. Una dintre ele este chiar cea de cap, iar specialistii sustin ca exercitiile fizice ajuta in special in cazul migrenelor. Ei te sfatuiesc sa alegi miscari usoare si sa nu te aventurezi in antrenamente care solicita efort si miscari bruste. Acestea pot inrautati durerea. Plimbarile sau alergarea usoara, mersul cu rolele, bicicleta ori mersul mai accelerat pot estompa durerile.

5. Somnul

Una dintre cauzele primare ale migrenelor este starea somnolenta sau somnul insuficient. Medicii recomanda un interval de somn de 8-10 ore pentru ca acestea sa nu mai apara. Totusi, depinde foarte mult si de calitatea celor 8 ore de somn. Poti sa ai 5-6 ore de somn profund si odihnitor sau 8-10 ore in care a fost intrerupt de nenumarate ori. Mai bine mai putin si bun decat mult si prost.

6. Yoga/meditatia

Yoga si meditatia sunt 2 practici extrem de eficiente in relaxarea corporala si in gasirea echilibrului dintre minte si corp. Odata cu realizarea tehnicilor specifice acestora se elibereaza tensiunile de la nivel cranian si odata cu asta si durerile suparatoare.

7. Cafeaua rece/cu gheata

Primul lucru pe care-l faci multe ori atunci cand te doare capul este sa aplici local o punga cu gheata. De data aceasta te sfatuim sa pui cuburile de gheata intr-o cana de cafea. Consumul cafelei reci functioneaza asemenea unor vasoconstrictoare - ajuta la decomprimarea venelor dilatate de la nivelul cranian.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Migrene

Articole recomandate

Citeste si despre