Un barbat i-a spus sotiei bolnave „sa treaca peste”, dupa ce aceasta l-a rugat sa o duca pe fiica lor la gradinita

/ / Modificat: 2023-11-10
Un barbat i-a spus sotiei bolnave „sa treaca peste”, dupa ce aceasta l-a rugat sa o duca pe fiica lor la gradinita

Migrenele afecteaza aproximativ 30% din populatia globala (potrivit OMS) si este una dintre principalele cauze de dizabilitate la nivel mondial. Aceste episoade dureroase pot afecta semnificativ calitatea vietii unei persoane, determinand adesea nevoia de a se retrage intr-un mediu linistit pentru a face fata disconfortului. De acest lucru avea nevoie si o mamica de peste granite, care a inceput sa sufere de migrene foarte puternice dupa ce a nascut-o pe fiica ei.

„Am inceput sa am migrene foarte puternice de cand am nascut-o pe DD. Cand le am, nu suport lumina foarte puternica, iar orice sunet, chiar daca este in alta camera sau la parter, imi strapunge creierul si ma face sa ma simt ca si cum cineva tocmai m-ar fi lovit in cap cu un ciocan. In astfel de momente, simt ca imi explodeaza capul, imi este foarte greata si abia pot sa mai stau in picioare”, a povestit femeia, pe un forum.

Intr-o seara, in timp ce se pregatea de culcare, ea a simtit ca se apropie un episod de migrena. Desi a luat doua pastile inainte sa se culce, acestea nu au ajutat prea mult la ameliorarea simptomelor, astfel ca durerile au chinuit-o toata noaptea. A doua zi, cand s-a trezit pentru a merge la serviciu, tot nu se simtea mai bine asa ca a decis sa ramana acasa. Aceasta l-a rugat pe sotul ei sa o duca pe fiica lor la gradinita, fiindca ea nu se simtea in stare sa conduca. Barbatul s-a enervat teribil si i-a spus sa nu se mai planga, caci este doar o durere de cap:

„Am avut un episod de migrena aseara. Am luat doua pastile si m-am culcat mai devreme, insa m-am trezit de mai multe ori pe parcursul noptii din cauza durerii. Azi ar fi trebuit sa fiu la serviciu, dar nu am fost in stare sa ma dau jos din pat. N-am putut nici sa imi duc fiica la gradinita, asa ca l-am rugat pe sotul meu sa o faca. S-a suparat foarte tare si mi-a zis ca nu intelege de ce trebuie el sa faca asta, in conditiile in care eu ramasesem acasa in ziua respectiva. Stateam literalmente cu mainile la urechi si cu ochii inchisi din cauza durerii crunte de cap, abia puteam sa stau in picioare, iar el mi-a spus sa trec peste si sa nu ma mai plang atat, ca este doar o durere de cap si ca ar trebui sa ma descurc.

Nu cred ca intelege cat de debilitanta este o migrena si asta m-a suparat foarte tare. Daca as fi avut o raceala sau orice altceva, bineinteles ca as fi avut grija de fiica mea, dar cand literalmente nu pot sa deschid ochii din cauza durerii de cap, chiar nu pot sa fac altceva decat sa stau in intuneric si liniste. Sa fiu suparata sau sa ma simt vinovata?”, a scris femeia, pe forumul Mumsnet.

Majoritatea internautilor au validat sentimentele femeii, fiind de acord ca migrenele sunt insuportabile.

„Numai cine nu se confrunta cu migrenele nu intelege cat de crunte sunt aceste dureri. Ca persoana care sufera de migrene, ai toata compasiunea mea. Eu vomit, am ameteli si vertijuri, dureri paralizante pe o parte a maxilarului, astfel incat abia pot intoarce capul. Este ingrozitor", a comentat o persoana.

„Daca durerile sunt atat de mari incat te impiedica sa lucrezi/sofezi, bineinteles ca nu poti avea grija de copil. Si daca nu este sigur sa conduci la serviciu, atunci cum ai putea sa conduci pana la gradinita, cu copilul in masina?”, a comentat altcineva.

Potrivit Mayo Clinic, durerea provocata de migrene poate deveni atat de severa incat sa interfereze cu capacitatea de a lucra, manca, dormi si chiar de a sta in picioare. De asemenea, migrenele sunt de obicei insotite de mai mult decat o durere puternica de cap. Ele vin cu greata si varsaturi, tulburari de vedere si sensibilitate la lumina si sunete. Majoritatea persoanelor care sufera de migrene le evalueaza cu 7 din 10 pe scara durerii.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Migrene Simptome migrene

Articole recomandate

Citeste si despre