Stii ce este infectia urinara, cum o poti trata si ameliora?

/ / Modificat: 2013-09-23
Stii ce este infectia urinara, cum o poti trata si ameliora?

Infectia urinara este un termen general folosit pentru a numi o infectie a tractului urinar. Acest tip de infectie poarta diverse denumiri, in functie de care parte a tractului urinar este afectata, cea mai des intalnita fiind infectia vezicii urinare.

Infectiile tractului urinar sunt destul de intalnite atat la adulti (mai des la femei decat la barbati - 50% dintre femei sufera cel putin o data in viata de forma de infectie urinara), cat si la copii (30% dintre copii sufera de infectii ale tractului urinar).

De ce apare infectia urinara?

Infectiile urinare sunt cauzate de germeni, de obicei bacterii, care intra in uretra si apoi in vezica urinara. Din acest motiv pot aparea infectiile, cel mai adesea ale vezicii urinare, care se raspandesc ulterior la rinichi.

In majoritatea cazurilor, corpul tau scapa de aceasta bacterie, insa unele afectiuni duc la cresterea riscului de a dezvolta infectii urinare. Femeile sunt mai predispuse la infectiile urinare, din cauza lungimii scurte a uretrei.

Iata cateva conditii care pot favoriza dezvoltarea infectiilor urinare: diabetul, retentia urinara (imposibilitatea evacuarii prin mictiune a continutului vezicii urinare), cateterul introdus in tractul urinar, prostata marita, uretra micsorata sau orice altceva care blocheaza fluxul de urina, pietre la rinichi, imobilitate pentru o lunga perioada de timp (de exemplu, recuperarea dupa o fractura te tine tintuit la pat), sarcina, operatii sau alte interventii care implica tractul urinar.

Cum iti dai seama ca suferi de o infectie urinara?

In functie de locul in care este situata, infectia urinara poate avea diferite simptome.

Daca este vorba despre infectia vezicii urinare, atunci poti observa simptome precum: urina tulbure sau cu urme de sange; miros neplacut al urinei; febra; durere sau senzatie de arsura in momentul urinarii; crampe la nivelul abodmenului inferior sau dureri de spate; nevoia de a urina des.

Daca infectia se raspandeste la rinichi, pot aparea si alte simptome: frisoane, transpiratie in timpul noptii sau tremuraturi; oboseala si o stare generala de rau; febra foarte mare; dureri inghinale; piele rosie; stari de confuzie; greata si varsaturi; dureri abdominale severe.

Cum tratam si amelioram infectiile urinare?

Infectiile urinare se trateaza, de obicei, cu ajutorul antibioticelor, dar acestea se pot lua doar cu prescriptia medicului. In cazul infectiilor la rinichi se poate intampla sa ai nevoie de spitalizare. Pe langa antibiotice, medicul iti poate recomanda medicamente pentru diminuarea durerii.

Pentru a epura tractul urinar de bacterii este bine sa consumi o cantitate mare de apa si sa eviti cafeaua, alcoolul, nicotina si mancarurile condimentate.

Pentru mentinerea sanatatii tractului urinar poti alege gama Uractiv, bazata pe extracte naturale din strugurii ursului, in combinatie cu albastru de metilen. Aceste doua principii active au rol antimicrobian, antiinflamator si diuretic.

Gama Uractiv mentine functionarea normala a rinichilor si contribuie, prin favorizarea diurezei, la eliminarea din organism a substantelor  nocive, a produsilor toxici sau a substantelor straine. Totodata, limpezeste urina si elimina mirosul neplacut al acesteia.

Gama Uractiv contine produse destinate intregii familii. Uractiv Mami poate fi administrat pe durata sarcinii si alaptarii, iar pentru infectiile tractului urinar la copiii cu varsta de peste 1 an se recomanda Uractiv Sirop, care este cu 67% mai eficient decat orice alt sirop cu merisor in mentinerea sanatatii tractului urinar.

In prezent, produsele Uractiv beneficiaza in farmacii de o promotie: la orice cutie de Uractiv achizitionata, primesti gratuit o cutie de URACTIV TEST – test de depistare a infectiilor urinare.

Pretul recomandat al produsului este de 30 de lei. Vorbeste cu medicul specialist despre acest produs!

Spune-ne cum reusesti tu sa scapi de infectiile urinare, in sectiunea de comentarii!

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Infectie urinara Cauze infectie urinara

Articole recomandate

Citeste si despre