Remedii naturale pentru infectiile urinare la copii

/ / Modificat: 2018-05-07
Remedii naturale pentru infectiile urinare la copii

Infectiile urinare la copii sunt relativ frecvente. Statisticile arata ca 8% dintre fete si 2% dintre baieti au cel putin un episod pana la varsta de 7 ani. Vezi mai jos care sunt cauzele si simptomele infectiilor urinare la copii, dar care sunt si remediile naturale.

Cauzele infectiilor urinare la copii

Infectiile urinare la copii sunt adesea cauzate de germenii din scaun care intra in uretra. Acesti germeni se deplaseaza catre vezica si/ sau rinichi si provoaca o infectie. Cel mai frecvent agent patogen este Escherichia coli, reprezentand cauza pentru aproximativ 85% din infectiile tractului urinar la copii.

Simptomele infectiilor urinare la copii

Infectiile urinare la copii nu determina simptome evidente. Dar printre acestea se pot numara:

  • Febra (in cazul sugarilor acesta poate fi singurul simptom);
  • Iritabilitate;
  • Lipsa poftei de mancare;
  • Copilul nu ia in greutate sau nu se dezvolta in mod normal;
  • Urina urat mirositoare;
  • Plans in timpul urinarii;
  • Varsaturi sau diaree.

Remedii naturale pentru infectiile urinare la copii

Pe langa tratamentul medicamentos pe care il recomanda medicul pediatru, poti sa incerci si remedii naturale.

Tratamentul naturist al infectiei urinare la copii presupune ceaiuri, extracte, siropuri, tincturi si comprimate din plante cu efecte diuretice, antiinflamatoare, antiseptice, antispastice. Printre plantele cu aceste efecte enumeram: merisor, strugurele ursului, catina, coada calului, afin, busuioc, urzica, soc, musetel, lavanda, muguri de pin, plop negru, ienupar, fenicul, propolis.

Pentru prevenirea si tratarea infectiilor urinare la copii, ti-am pregatit 7 remedii naturale numai bune de aplicat acasa:

1. Atentie la igiena intima!

In timpul schimbarilor scutecului sau dupa ce au folosit toaleta, fetele se sterg mereu din fata spre spate. La baieti o buna igiena presupune sa tragi usor si bland de preput pentru expunerea deschiderii uretrale.

Golirea vezicii urinare. Multi dintre copiii care folosesc deja toaleta se grabesc sa paraseasca baia cat mai repede. Iar altii ignora senzatia de vezica plina din dorinta de a continua joaca. Copiii trebuie incurajati sa urineze la fiecare doua pana la trei ore.

2. Ofera-i celui mic multa apa!

Apa este cea mai importanta substanta pentru functionarea normala a tuturor organelor din corpul uman. Daca organismul nostru are suficienta apa, aceasta poate elimina din el toate substantele toxice. Apa dilueaza concentratia bacteriilor si permite o "spalare mai eficienta" a bacteriilor daunatoare. Numarul de bacterii din tractul urinar va scadea rapid, iar, dupa o perioada scurta de timp, durerea este redusa.

3. Antibiotice naturale

De multe ori in tratarea infectiilor urinare la copii, medicul pediatru recomanda un antibiotic. In oferta de produse naturiste de la Fares se gaseste si un antibiotic natural - Biomicin Forte. Acesta contribuie la eliminarea microorganismelor potential patogene din tractul respirator, digestiv si genito-urinar.

Biomicin Forte contine ulei esential de cimbru si ulei esential de cuisoare. Uleiul esential de cimbru este bogat in carvacrol si timol, compusi care actioneaza la nivelul membranei celulare a bacteriilor, reducandu-i permeabilitatea, ceea ce contribuie la eliminarea microorganismelor potential patogene din organism.

Uleiul esential de cuisoare este mult utilizat datorita eugenolului din compozitia sa, care contribuie la eliminarea microorganismelor potential patogene, fiind recunoscut si pentru capacitatea sa de reducere a iritatiilor si a disconfortului de la nivelul gurii, gingiilor si dintilor.

Biomicin Forte capsule se administreaza copiilor mai mari de 10 ani. Pentru copiii de peste 7 ani, Fares a creat Biomicin Forte Ulei.

Un alt antibiotic natural puternic este Citromicina Extract Gliceric Grapefruit. Citromicina extract gliceric este un extract glicerinic din samburi de grapefruit 100 % natural, fara solventi sintetici, fara adaosuri chimice, obtinut din plante proaspete, peste 98 % din ingrediente din agricultura biologica.

Acest antibiotic natural contribuie la functionarea normala a sistemului imunitar, dar si la mentinerea unei microflore echilibrate la nivelul tubului digestiv si a pielii.

Citromicina Extract Gliceric Grapefruit este cel mai puternic antibiotic natural, avand rol benefic in infectiile urinare (E-coli, klebsiella, stafilococ auriu).

4. Ceaiuri recomandate in infectiile urinare

Anumite ceaiuri sunt recomandate in infectiile urinare, avand un excelent efect diuretic, astringent si antiseptic urinar.

Strugurele ursului este o planta extraordinara, considerata ca una dintre cele mai eficiente remedii pentru infectiile urinare. Aceasta planta contine substante antiseptice care sunt foarte utile in reducerea numarului de bacterii din organism. Prin urmare, urinarea va fi incurajata.

Ceaiul de merisoare este un remediu excelent de aplicat la domiciliu. Din categoria produse naturiste, acest ceai se afla in topul celor mai bune remedii pentru infectiile urinare. Merisoarele reprezinta o sursa bogata de antioxidanti, foarte utili in prevenirea inflamatiei si durerii cauzate de infectiile urinare.

5. Aport de vitamina C

Vitamina C este un nutrient necesar pentru sanatatea copilului tau. In plus ea contribuie la imbunatatirea sistemului imunitar.

Numarul de bacterii din uretra va fi readus la echilibru prin cresterea corecta a consumului de vitamina C. Pentru a ajuta la cresterea aportului de vitamina C din corpul copilului tau, ofera-i sa manance o varietata mare de legume. De asemenea, incurajeaza-l sa manance fructe sau sa bea sucuri de fructe, cum ar fi suc de lamaie sau lime.

6. O baie calda

Apa calda este foarte buna pentru incurajarea circulatiei sanguine. Poti apela la aeasta metoda pentru a-ti linisti puiul si pentru a-i alina durerile.

7. Ananasul poate face minuni

Fructul de ananas se afla printre printre remediile naturale de top in cazul infectiilor tractului urinar. Ananasul contine o enzima numita bromelaina, foarte utila in tratarea inflamatiei. Incurajeaza-ti copilul sa consume zilnic ananas sau suc proaspat din ananas. Acesta va ajuta la reducerea numarului de bacterii care cauzeaza infectii ale tractului urinar in uretra.

Pe www.putereaplantelor.ro, magazin online de tip Plafar, vei gasi produse naturiste pentru infectiile urinare la copii si nu numai.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Infectii urinare copii Semne infectii urinare Incontinenta urinara Infectie urinara Cauze infectie urinara

Articole recomandate

Citeste si despre