Secrete de sanatate pentru proaspete mamici

/ / Modificat: 2012-02-03
Secrete de sanatate pentru proaspete mamici

In perioada sarcinii si in primele luni dupa nastere, organismul este mai vulnerabil imbolnavirii decat niciodata. Sistemul imunitar nu mai functioneaza la parametrii sai optimi, din pricina tulburarilor hormonale si a celorlalte transformari fiziologice cu care se confrunta orice femeie intr-o astfel de conditie. Intrucat bebelusul tau are nevoie de tine in cea mai buna forma, pune in aplicare urmatoarele secrete de sanatate pentru proaspetele mamici.

Grija pentru micutul in plina dezvoltare poate fi atat de coplesitoare, incat mamica ajunge sa ignore propria nevoie de a-si menaja sanatatea. Iata ce poti face in acest sens:

Mananca de dragul imunitatii


Atat in timpul sarcinii, cat si dupa, este recomandat sa mananci in primul rand pentru imunitatea ta, apoi pentru dezvoltarea bebelusului sau controlul ponderal. Iaurtul stimuleaza celulele imune prin continutul bogat de probiotice, usturoiul este un "antibiotic" natural care tine microbii si virusii departe. Nu uita de vitamina C si de sursele importante de zinc, precum germenii de grau si nucile.

Poarta sosete


Picioarele reci contracta vasele de sange ale sistemului respirator, ceea ce inseamna ca esti o victima sigura a virozelor. Poarta sosete intotdeauna, indiferent de vremea de afara.

Vaccineaza-te



Foto: media.squarespace.com

Viitoarele mamici sunt de 3 ori mai predispuse spitalizarii din cauza gripei decat alte femei. Vaccinul antigripal iti protejeaza bebelusul in primele 6 luni de sarcina, fara sa afecteze in vreun fel dezvoltarea lui normala.

Razi copios


In mod surprinzator, rasul copios stimuleaza productia de anticorpi. Organismul tau va lupta cu succes impotriva "invaziilor" de microbi, iar starea ta de spirit va fi inaltatoare.

Pretuieste igiena


Spala-te pe maini des cu apa calda si sapun timp de minimum 15 secunde, mai ales dupa ce schimbi scutecul bebelusului. Poarta in geanta un gel dezinfectant si excluzi riscul contactarii parovirusului si citomegalovirusului, 2 paraziti periculosi, transmisibili de la mama la copil.

Fa miscare


Auzi acest indemn in fiecare zi, pentru un motiv intemeiat. Cercetatorii britanici au decoperit ca adultii care fac miscare 5 zile pe saptamana prezinta un risc cu 43% mai mic de a dezvolta infectii respiratorii, in comparatie cu persoanele sedentare.

Dormi suficient


Odihna este esentiala pentru sanatatea ta in aceasta perioada. Bucura-te de cate un pui de somn oricand ai ocazia, ziua sau noaptea, pentru un fizic de fier si o minte limpede si echilibrata.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Sanatate sarcina

Articole recomandate

Citeste si despre