Greseli care incetinesc metabolismul

/ / Modificat: 2011-09-06
Greseli care incetinesc metabolismul

greseli_metabolism

Schimbarile hormonale, stresul sau inaintarea in varsta incetinesc metabolismul si posibilitatea de a elimina rapid grasimile. Exista cateva greseli de alimentatie care incetinesc metabolismul:


Bei prea mult alcool.

Alcoolul contine cantitati mari de zahar, care favorizeaza acumularea de grasimi. Cand mergi la petreceri, incearca sa bei o singura bautura.


Nu consumi lactate.

Lactatele sunt ideale pentru eliminarea grasimilor din jurul taliei. Carenta de calciu incetineste metabolismul si slabeste structura oaselor.


Nu bei cafea.

Cofeina stimuleaza sistemul nervos central, accelereaza metabolismul si confera energie. Bea in fiecare zi o ceasca mica de cafea sau ceai verde sau negru.


consum_apa_cantitateMananci putin.

Cand nu oferi organismului caloriile zilnice necesare, metabolismul incetineste. Pentru a-si procura nutrientii de care are nevoie, organismul incepe sa consume din masa musculara.

Consumi carbohidrati rafinati.

Daca vrei sa ai un metabolism accelerat evita consumul de faina alba, paste, produse de patiserie si panificatie. Opteaza pentru cerealele integrale, fructe si legume proaspete.

Nu bei suficienta apa.

Organismul are nevoie de hidratare. Consuma zilnic cel putin 6 pahare de apa. Pentru a accelera metabolismul, adauga in fiecare pahar cateva cuburi de gheata.

Nu consumi proteine.

Proteinele sunt extrem de importante in alimentatie. Organismul are nevoie de proteine pentru a intari si mentine masa musculara. Consuma carne slaba de pasare si vita, nuci si lactate.

Autor: Mihaela Rotaru


Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Mancare Proteine Cafea Apa Carbohidrati Alcool

Articole recomandate

Citeste si despre