Factori importanti pentru tratarea cancerului ginecologic

/ / Modificat: 2012-03-07
Factori importanti pentru tratarea cancerului ginecologic

Specialistii Anadolu Medical Center, o institutie europeana de top, cu referinte puternice in oncologie si sanatatea femeilor, cu sediul in Istanbul, le-au prezentat pacientilor romani factorii cei mai importanti pentru imbunatatirea ratei de succes in tratamentul cancerelor ginecologice: terapia individualizata si evaluarea pre-operatorie optima, alaturi de cooperarea intre specialitatile medicale si aplicarea unor operatii radicale, folosind metode laparoscopice si robotice.

 anadolu

"Tratamentul tipurilor de cancer ginecologic necesita o abordare multidisciplinara. La Anadolu, toate cazurile de cancer sunt examinate de un Consiliu de Evaluare a Tumorilor, alcatuit din patologi, radiologi, specialisti in medicina nucleara, oncologi medicali, oncologi specializati in radioterapie si chirurgi. Astfel, dupa finalizarea evaluarii pre-operatorii, echipa multidisciplinara stabileste planul de tratament cel mai adecvat pentru fiecare pacient in parte, in functie de starea de sanatate, localizarea tumorii, precum si tipul si stadiul bolii. Rezultatele sunt cu adevarat uimitoare!" – explica Necdet Üskent, M.D. Profesor de Hematologie, Medicina Interna si Oncologie Medicala, Anadolu Medical Center.

Abordarea multidisciplinara in tratarea cancerului ginecologic

Conceput in jurul conceptului de "spital in spital", Centrul de Oncologie Anadolu le ofera pacientilor posibilitatea de a primi tratament intr-un mediu dedicat privat. Conceptul permite colaborarea in acelasi cadru dintre toate disciplinele implicate in tratarea si monitorizarea pacientilor cu cancer. Aceasta colaborare este deosebit de importanta, deoarece atat pacientul, cat si medicul primar pot avea acces cu usurinta la alte discipline medicale. Abordarea multidisciplinara este de asemenea recomandata pentru diagnosticarea si tratamentul cancerelor ginecologice.

Departamentul de Oncologie Ginecologica are capacitatea de a trata toate tipurile de tumori ginecologice, precum cancer de col uterin, cancer uterin, vulvar, vaginal si tumori trofoblastice gestationale.

"Una dintre abordarile cele mai importante pentru tratamentul chirurgical al cancerelor ginecologice consta in efectuarea chirurgiei radicale folosind metode chirurgicale laparoscopice si robotice, care permit o recuperare mai rapida si diminuarea durerii. In prezent, administram aceste metode majoritatii pacientelor, pe care le putem astfel externa si trimite acasa in doar cateva zile", - Fatih Güçer, M.D. Prof. Asoc. Obstetrica si Ginecologie, Anadolu Medical Center.

"In salile noastre de operatii putem obtine un diagnostic pe baza unei sectiuni inghetate, cu ajutorul patologului care ne asista. Datorita infrastructurii tehnologice avansate, toate studiile de imagistica radiologica pre-operatorie pot fi reanalizate de chirurg si radiolog in timpul operatiei, chiar in sala de operatii", subliniaza Dr. Fatih Güçer, Anadolu Medical Center. "Chirurgia robotica permite suturarea mai confortabila in interiorul abdomenului, precum si suturarea prin indoirea si rasucirea mult mai flexibila a instrumentelor decat in cazul incheieturii umane. Detaliile obtinute prin marirea de 10 ori a tesuturilor reprezinta un ajutor enorm pentru chirurg."

Peste 1500 de romani se trateaza anual in Turcia, la Anadolu

"Numarul pacientilor straini creste constant in fiecare an. Daca in 2010 aveam 3400 de pacienti straini (+80% comparativ cu anul precedent), in 2011 am atins cifra de 4.500. Incepand cu 2007 am dezvoltat o strategie in acest sens. De aceea putem oferi in prezent servicii la cele mai inalte standarde profesionale pacientilor din aproape 30 de tari, din diferite regiuni ale lumii. Am dezvoltat un departament international dedicat, care are 47 de angajati permanenti, si asiguram traducere in 15 limbi" - Asli Akyavas, Directorul Serviciului pentru Pacienti Internationali, Anadolu Medical Center. "Tratam chiar si pacienti din tari cu servicii medicale foarte bine dezvoltate. De exemplu, avem pacienti din S.U.A. care vin la noi pentru fertilizare in vitro, ortopedie, chirurgie cardiaca si probleme stomatologice, dar si pacienti cu cancer din Anglia!" – subliniaza Asli Akyavas.

anadolu

Centrul de Oncologie din cadrul Anadolu Medical Center a incheiat un parteneriat strategic cu Johns Hopkins Medicine, lider mondial in tratarea cancerului si o institutie cu o istorie de un secol, pentru a furniza servicii de top in cercetare, formare medicala si practica clinica. Centrul de Oncologie al Anadolu Medical Center respecta cu strictete standardele de ingrijire medicala dezvoltate si practicate de Johns Hopkins in cercetarea cancerului. 

Pentru informatii detaliate: www.anadolumedicalcenter.com.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Cancer col uterin

Articole recomandate

Citeste si despre