Incepe vaccinarea gratuita impotriva cancerului de col uterin pentru fetite

/ / Modificat: 2020-01-03
Incepe vaccinarea gratuita impotriva cancerului de col uterin pentru fetite

Vaccinarea gratuita impotriva HPV va fi demarata de Ministerul Sanatatii (MS) din ianuarie 2020, dupa ce primele 20.000 de doze de vaccin au fost distribuite la nivelul Directiilor de Sanatate Publica, informeaza Agerpres.

Acordul cadru incheiat de Ministerul Sanatatii cu furnizorul pentru o perioada de patru ani prevede ca numarul dozelor de vaccin anti-HPV sa poata fi suplimentat pana la 2.100.000, in functie de cerere si derularea campaniei de vaccinare. 

Campania de vaccinare a fost precedata de o campanie de informare si constientizare a publicului cu privire la pericolul reprezentat de HPV si protectia oferita de vaccin, precum si de sustinere a medicilor si farmacistilor in transmiterea informatiilor clare si corecte despre vaccinarea impotriva HPV.

"Cancerul de col uterin este o boala care poate ucide si prin ignoranta"

Vaccinarea gratuita se va face incepand din luna ianuarie 2020 in cabinetele medicilor de familie la fete cu varsta cuprinsa intre 11 si 14 ani care au solicitat in anii 2017 si 2018 vaccinarea la medicii de familie, inclusiv cele care au trecut de această varsta daca au solicitat.

"Cancerul de col uterin este o boala care poate ucide si prin ignoranta, dar este si un tip de cancer care poate fi prevenit scutind astfel femeile de suferinte fizice si psihice imense. Vaccinarea, alaturi de screening poate reduce povara generata de cancerul de col uterin. Ministerul Sanatatii are datoria de a proteja prin orice mijloace sanatatea publica," a spus Victor Costache, ministrul Sanatatii, potrivit Agerpres.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Vaccinare Cancer col uterin Ministerul sanatatii

Articole recomandate

Citeste si despre