Studiu. Vaccinarea ar putea duce la eradicarea cancerului de col uterin

/ / Modificat: 2019-04-05
Studiu. Vaccinarea ar putea duce la eradicarea cancerului de col uterin

Cancerul de col uterin ar putea fi eradicat in 30 de ani. Asta arata un studiu realizat recent de cercetatorii scotieni. Acestia sustin ca vaccinarea contra virusului HPV a fetelor cu varste de 12 - 13 ani a condus la reducerea dramatica a incidentei cancerului.

Oamenii de stiinta cred ca vaccinarea la nivel mondial impotriva acestui tip de cancer ar putea duce la eradicarea definitiva a bolii.

In prezent, fetele si adolescentele sunt vaccinate contra virusului HPV in Anglia, iar Scotia a introdus vaccinul in programul national de imunizare contra HPV in 2008, scrie Digi 24.

Ce spun cercetatorii

Studiul arata ca in aceste state, rata aparitiei cancerului de col uterin in cazul fetelor care au deja celule precanceroase a scazut cu 89%. Cercetatorii au mai observat ca femeile care nu sunt vaccinate contra virusului HPV beneficiaza de pe urma vaccinarii altora, deoarece imunizarea a mai impiedicat raspandirea virusului, datorita vaccinarii.

"Stim ca in randul femeilor, numarul screening-urilor de cancer de col uterin este in scadere, asa ca aceasta metoda preventiva prin vaccinare a fost demonstrata ca fiind eficienta in reducerea drastica a riscului, aproape eliminand aceasta forma de cancer in randul femeilor cu varste sub 25 de ani", a explicat Kevin Pollock, cercetator la Glasgow Caledonian University.

Vaccinul a fost creat pentru combaterea a doua tulpini de HPV - tipul 16 si 18 - care sunt responsabile de cauzarea a 80% din cazurile de cancer de col uterin. Iar studiile au descoperit ca acest vaccin protejeaza si impotriva altor trei tulpini de HPV.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Vaccinare Cancer col uterin

Articole recomandate

Citeste si despre