Chisturile ovariene

/ / Modificat: 2011-11-08
Chisturile ovariene
Intrebare:

- Am si eu o problema si va rog sa ma ajutati in gasirea unei rezolvari deoarece ovarele mele prezinta cate un chist si anume: ovarul drept-chist cu diametru de 31/23mm cu continut omogen, nu prezinta incarcare vasculara la examenul Doppler; ovar stang-pozitie alipit peretelui uterin; -chist de 19/16 mm cu continut neomogen, nevascularizat la examenul Doppler. Va rog sa imi spuneti ce tratament ar fi cel mai bun in aceasta situatie, daca am vreo sansa sa raman insarcinata si daca as putea sa duc la bun sfarsit acea sarcina.

Raspuns:

In mod normal, ovarele sunt raspunzatoare de secretia hormonala a principalilor hormoni sexuali cat si de realizarea ovulatiei (ambele procese fiind deosebit de importante in asigurarea fertilitatii feminine).


In mod normal, ovarele sunt raspunzatoare de secretia hormonala a principalilor hormoni sexuali cat si de realizarea ovulatiei (ambele procese fiind deosebit de importante in asigurarea fertilitatii feminine).

Chisturile ovariene interfera cu buna functionare a ovarului, astfel aparand dereglari ale secretiei hormonilor sexuali secretati de acesta, aparand cicluri menstruale anovulatorii; cat si alte aspecte care interfera cu fertilitatea la o femeie cu afectiune chistica ovariana.

Incercati sa va prezentati la o clinica specializata in tratarea infertilitatii de cuplu, pentru a evalua situatia dumneavoastra. Evolutia ulterioara depinde foarte mult si de natura chistului descoperit, astfel, un chist functional la nivel ovarian apare in principal ca rezultat al unui dezechilibru hormonal, iar tratamentul chistului ovarian functional consta in principal in punerea in repaus a ovarelor (pentru a forta chistul sa-si reduca dimensiunea si pentru a regla secretia hormonala), acest lucru putandu-se realiza fie prin tratament hormonal (cel mai frecvent cu anticonceptionale), fie prin starea de gestatie (sarcina).

Chisturile ovariene care au dimensiuni mai mari de 50 mm sau cele care dau manifestari clinice suparatoare au indicatie terapeutica chirurgicala, insa numai medicul curant poate stabili cu exactitate conduita terapeutica adecvata cazului dumneavoastra.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Chist ovarian

Articole recomandate

Citeste si despre