Colposcopia

Intrebare:

- As dori sa stiu in ce consta o coloscopie si cum anume se face o cauterizare a ranii de pe colul uterin. Sunt acestea dureroase?

Raspuns:

Colposcopia reprezinta procedura prin care medicul vizualizeaza mucoasa colului uterin folosind un sistem optic prevazut cu posibilitatea de marire a imaginilor relevate astfel ca medicul poate descoperi mult mai usor eventualele modificari ale structurii tisulare de la nivelul colului uterin, evidentiind atat tipul leziunilor prezente cat si marginile, limitele leziunii.

Vizualizarea cu ajutorul colposcopului se realizeaza dupa evidentierea colului cu ajutorul unui specul iar aceasta procedura, colposcopia, nu este dureroasa.

Cauterizarea consta in electrocoagularea punctelor de mucoasa modificate patologic, aceasta metoda alegandu-se cand leziunea este limitata ca intindere si nu a progresat in profunzime.Dupa aceasta procedura care de asemeni nu este dureroasa, dar la efectuarea careia puteti resimti un usor disconfort (motiv pentru care se poate solicita efectuarea cauterizatii sub anestezie);

Poate apare o mica sangerare data de desprinderea prematura a zonei de cicatrizare; iar stresul prin care treceti datorita acestei interventii poate determina o tulburare hormonala tranzitorie manifestata clinic printr-o menstruatie cu ritm neregulat de aparitie.


Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri

Dr. Ciprian Pop-Began

Medic ginecolog

Citeste si despre

Articole de la parteneri

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul