7 lucruri de facut astazi pentru sanatatea ta!

/ / Modificat: 2016-03-14
7 lucruri de facut astazi pentru sanatatea ta!

Daca te numeri printre mamele a caror sanatate se afla pe lista prioritatilor constante, nu putem decat sa te felicitam, insa in cazul in care neglijezi acest aspect al vietii tale in favoarea altora, trebuie sa incepi sa te gandesti la modalitati de a inversa ierarhia.

Nu toate femeile au grija de sanatatea lor asa cum ar trebui, iar cele care au devenit deja mame au tendinta sa puna orice altceva in prim plan, in detrimentul propriei sanatati. Pentru astfel de situatii, iata o lista care sa-ti aminteasca de 7 dintre cele mai importante lucruri de care depinde sanatatea ta:

1. Hidrateaza-te

Asigura-te ca ai mereu la indemana o sticla sau un pahar cu apa. Indiferent daca esti acasa sau la birou, pe strada sau in masina, nu uita sa te hidratezi. Nu doar ca pielea ta va arata mult mai bine, dar functiile rinichilor si ale sistemului digestiv vor fi in parametri optimi. Sigur ca apa nu-ti va rezolva toate problemele de sanatate, dar este un ingredient vital si foarte important.

2. Mediteaza

Poate ca pentru o persoana neinitiata meditatia poate fi intimidanta. Exista insa si modalitati simple de a-ti elibera mintea cu ajutorul tehnicilor de meditatie, practici care te pot scapa de anxietate si de stres. Apeleaza la ajutorul unui specialist de incredere si invata de la el cum sa te relaxezi si cum sa scapi de tensiuni ori de cate ori simti nevoia.

3. Miroase parfumul unei lamai

Mirosul acrisor al lamailor este foarte puternic si te poate ajuta sa te concentrezi mai bine. Indiferent daca alegi sa adulmeci o lamaie adevarata, daca iti prepari o limonada pe care s-o savurezi dimineata sau daca folosesti uleiuri esentiale si aromaterapie pentru a te relaxa si pentru a-ti imbunatati starea de spirit, trebuie sa stii ca lamaia chiar poate face minuni.

4. Pregateste-ti gustarile din timp

Foloseste sertarul pentru legume al frigiderului intr-un mod adecvat, depozitand in el legume proaspete, spalate si curatate, pe care sa le poti manca oricand doresti fara eforturi. Acestea sunt sanatoase mai ales crude, iar daca le ai la indemana si nu esti nevoita sa le speli sau sa le tai de cate ori iti este foame, vor putea inlocui cu succes gustarile nesanatoase cum sunt chipsurile sau batoanele proteice.

Si daca ai nevoie de un sos pentru a le face mai gustoase, trebuie sa stii ca tot sunt mai sanatoase decat biscuitii sau fursecurile.

5. Fa bai cu saruri minerale

In primul rand, o baie in cada te poate ajuta oricand sa te relaxezi. Daca folosesti saruri atunci cand faci asta, cu atat mai bine. Magneziul din sarea de baie te va ajuta sa-ti relaxezi muschii si iti va curata porii in profunzime. In plus, este o metoda simpla si ieftina pentru a-ti mentine sau chiar imbunatati starea de sanatate.

6. Intinde-ti muschii

Sistemul tau muscular are nevoie de revigorari periodice. Ia-ti cateva minute la fiecare cateva ore sa te ridici in picioare si sa iti pui muschii in miscare. Intervalul ideal este de o ora, insa pana cand te obisnuiesti cu aceasta frecventa, poti repeta initial mai rar.

Inscrie-te la un curs yoga sau urmareste canalele online ale celor care ofera lectii virtuale si intinde-ti muschii pentru a-i ajuta sa se relaxeze.

Unele miscari ti se vor parea mai simple decat altele, asa ca trebuie sa gasesti un echilibru intre a-ti stimula toate grupele de muschi si a respecta pozitiile si exercitiile pe care esti capabila sa le faci fara eforturi supraomenesti.

Poti face exercitii chiar si atunci cand te uiti la televizor, iar impactul pe care acest lucru il va avea asupra copiilor tai va fi nepretuit, caci vei deveni un adevarat model pentru ei.

7. Ingrijeste-ti dintii si giniile

Igiena orala este extrem de importanta pentru sanatate, cu atat mai mult cu cat aceasta poate influenta chiar si sanatatea sistemului cardiovascular. Spalatul pe dinti regulat, acordarea atentiei sporite pentru curatarea gingiilor si folosirea atei dentare trebuie sa devina cei mai buni prieteni ai tai, daca ti-ai propus sa-ti pastrezi sau sa-ti imbunatatesti starea de sanatate.

Tu la ce trucuri apelezi ca sa iti imbunatatesti sanatatea? Iti sunt de folos sfaturile noastre? Asteptam opiniile tale in sectiunea de mai jos!

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Sfaturi sanatate

Articole recomandate

Citeste si despre