13 idei de cadouri pentru bunici la inceput de drum

/ / Modificat: 2014-05-16
13 idei de cadouri pentru bunici la inceput de drum

Bunicii au un rol important in viata si dezvoltarea copilului tau si sunt adesea mai emotionati decat tine la nasterea primului lor nepot. Momentul in care se transforma din parinti in bunici merita marcat cu un cadou special, care sa le aduca mereu aminte de acest moment coplesitor.  

Planta in ghiveci

Se spune ca un copac inseamna o noua viata. Plantele simbolizeaza ideea de nou inceput, iar momentul in care parintii tai devin prima oara bunici merita marcat cu un astfel de simbol al vietii. Nu trebuie sa fie neaparat un copacel. Poti opta si pentru alte plante in ghiveci, insa trebuie sa te asiguri ca nu sunt sezoniere, ci permanente, astfel incat sa reziste in timp si sa creasca odata cu nepotelul.  

Album foto

Iti poti surprinde placut parintii deveniti bunici cu un album foto emotionant. Incepe-l cu poze de la nasterea ta si termina-l cu cele de la momentul in care ai dat nastere copilului tau, trecand astfel prin toate momentele emotionante ale vietii lor de parinti. Vor fi profund emotionati de un asemenea album foto care se poate numi chiar "Viata de la parinti la bunici".  

Tablou personalizat

Fa-le bunicilor o poza cu nepotelul, apoi mergi cu ea la un atelier sau magazin special si transforma fotografia intr-un tablou. Cu ajutorul programelor de editare foto, specialistii iti pot transforma orice fotografie intr-o pictura speciala in panza. Inrameaz-o si daruieste-o bunicilor. Cu siguranta, vei reusi sa le smulgi o lacrima cu un asemenea cadou.  

Colectie de filme

Impacheteaza frumos o serie de 4-5 dvd-uri cu filme cu si despre bunici si daruieste-o bunicilor, cu prima ocazie. Pe langa faptul ca se pot relaxa uitandu-se la ele, pot invata o multime de lucruri interesante despre cum si ce inseamna sa fii bunic.

Opteaza doar pentru filme amuzante, emotionante, cu final fericit. Pana la urma, un cadou trebuie sa starneasca zambete, nu tristete, iar lacrimile sa fie in totdeauna de bucurie.  

Ladita cu jucarii

Este un dar frumos, dar reprezinta si modul tau subtil de a-i anunta ca cel mic va petrece mult timp pe la ei si ca au nevoie de a provizii serioase de jucarii pentru el. Poti realiza ladita sau cutia manual, din lemn, si o poti personaliza, scriind pe ea numele lor.  

Aparat foto

In momentul in care devin bunici, parintii tai intra intr-o noua etapa a vietii. Intrucat se anunta o perioada plina de evenimente memorabile in viata lor, este important sa aiba la indemana un aparat foto cu care sa le imortalizeze si sa le pastreze ca amintiri.

In cazul in care nu au un astfel de gadget sau aparatul lor s-a invechit si nu mai face pozele foarte frumoase, daruieste-le un nou dispozitiv si testati-l facand primele poze cu el nepotelului.  

Tricouri personalizate

Au devenit bunici, iar momentul trebuie imortalizat pe niste tricouri care sa transmita entuziasmul si bucuria de a avea un nepotel. Asadar, imprima tricourile cu mesaje amuzante sau cu poze simpatice. Daruieste cate unul fiecaruia.  

Ustensile noi de "prajiturit"

Iti aduci aminte cu nostalgie de bunatatile pe care mama ta ti le pregatea cand erai mica si vrei sa ca si micutul tau sa se bucure, de-a lungul copilariei lui, de aceleasi rasfaturi culinare de care ai avut si tu parte?

Inlocuieste setul de ustensile invechit al mamei cu unul nou sau completeaza-i colectia cu forme noi de prajituri, gadgeturi inovatoare si alte ustensile practice si eficiente, astfel incat sa-i usurezi munca in bucatarie si sa o stimulezi totodata sa faca multe prajituri delicioase.

Cana personalizata

Bunicii tai obisnuiesc sa bea zilnic ceai sau cafea? Daruieste-le cate o cana personalizata, inscriptionata cu mesajul "sunt bunic/a", "doar parintii grozavi ajung sa fie bunici", "am fost promovata ca bunic/a" sau cu orice alt text ti se pare mai amuzant si interesant.

In acest fel, ori de cate ori isi vor savura ceaiul sau cafeaua, isi vor aduce aminte de nepotelul lor si de tine.

Geanta pentru bebe, personalizata

Cat de curand, bunicii isi vor intra in drepturi si vor lua in serios misiunea de a avea grija de nepotel, de a-l plimba prin parc ori de a-l duce la medic. In astfel de situatii, bunicii trebuie sa aiba mereu geanta pentru bebe cu ei.

Daruieste-le o geanta personalizata cu mesajul "cei mai grozavi bunici", pe care sa o foloseasca ori de cate ori au nevoie. In acest fel, bunicii vor avea propria geanta pentru copil si nu va mai trebui sa le-o duci pe a ta de fiecare data.

Breloc sau bijuterii pesonalizate

Poti marca momentul in care parintii tai devin bunici si cu un breloc inscriptionat cu data nasterii copilului si cu un mesaj amuzant legat de statutul nou la care au trecut. Pentru bunica, poti cumpara un colier cu un pandantiv cu fotografie, pe care sa-l stantezi cu data nasterii nepotelului si in care sa introduci o poza cu bebelusul.

Felicitare creata manual

Creeaza manual, impreuna cu ceilalti membri ai familiei, o felicitare dragalasa pentru bunici. Aprovizionati-va cu materiale, culori, foarfeci si tot ce va mai trebuie. Faceti un exercitiu de imaginatie pentru modul in care va arata felicitarea si ce veti scrie pe ea. O idee frumoasa este sa imprimati manuta sau talpa bebelusului pe ea si sa scrieti mesaje in jurul ei.

Cartile de povesti ale copilariei tale

Daca ai pastrat cu sfintenie cartile de povesti pe care mama ta ti le citea in copilarie si de care erai fermecata, scormoneste prin pod sau biblioteca dupa ele, impacheteaza-le frumos si daruieste-i-le acum, cand a devenit bunica.

Scrie-i si o felicitare prin care sa ii transmiti cat de mult ti-ar placea sa auda si copilul tau aceste povesti din gura ei, atunci cand va creste. Daca nu mai ai cartile vechi, cumpara aceleasi povesti in versiuni mai noi. Nu conteaza foarte mult ambalajul, cat mesajul emotionant pe care i-l transmiti si care o va coplesi pe proaspata bunica.

Ce alte cadouri crezi ca mai sunt indicate pentru proaspetii bunici? Ce lucruri sau daruri crezi ca i-ar suprinde placut si i-ar coplesi de emotie? Spune-ne parerea ta in sectiunea de comentarii de mai jos!

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre