Moda in sarcina, pro si contra

/ / Modificat: 2013-06-10
Moda in sarcina, pro si contra

trucuri_moda_sarcina

Moda in sarcina este un aspect extrem de important care trebuie pus la punct de la primirea vestii ca vei avea un bebe. Alegerea hainutelor se transforma de multe ori in timpul sarcinii din pasiune intr-o necesitate. Si de multe orie insotita cu dureri de cap. Regulile de moda din sarcina pot fi imbinate armonios cu placerea de a face cumparaturi daca respecti cateva trucuri simple!

Contra - Nu astepta sa creasca burtica pentru a cumpara haine de gravida!

Daca vrei sa alegi cele mai frumoase si potrivite hainute pentru perioada sarcinii, nu o face atunci cand esti criza de timp. In acel moment vei dori doar sa cumperi prima rochita care-ti iese in cale sau prima bluza care reuseste sa te incapa. Garderoba trebuie planuita din timp.

Pro - Sorteaza hainele deja existente!

Nu uita ca a fost o perioada in care hainutele pentru gravidute (baby doll) se purtau chiar si fara sa fi gravida. Asa era moda. E imposibil sa nu mai ai prin garderoba cateva piese vestimentare care sa nu se potriveasca macar pana la sfarsitul celui de-al 2-lea trimestru de sarcina.

Pro - Alege piese vestimentare care se asorteaza usor!

Nu trebuie sa iti aglomerezi sifonierul in mod inutil cu zeci de haine de gravida. Important este sa alegi bluze, pantaloni sau rochite versatile, care sa se preteze la mai multe tinute si ocazii.

Poti opta pentru rochite lejere cu care sa poti merge la plimbare, dar pe care le poti lua si la serviciu sau chiar la o petrecere la o terasa. Alege culori vesele, astfel incat sa le poti asorta usor cu alte piese vestimentare. Si in privinta bluzitelor trebuie sa ai grija sa le potrivesti atat la pantaloni, dar si la fustite sau chiar sarafanele din dotare.

Contra - Nu alege haine clasice de gravide! Iesi din tipare!

art_haine-gravide-1Cu siguranta primele tale alegeri se vor indrepta spre salopetele clasice de blugi sau spre blugii de gravida ori spre rochitele lungi, clasice sau sarafanele pe care le poarta toate femeile gravide. Daca pana sa ramai gravida nu erai o persoana "clasica", de ce ai face-o acum?

Chiar daca ai in dotare sau deja ti-ai achizitionat astfel de hainute "plictisitoare", nu te ingrijora. Iti poti pune amprenta pe ele cu ajutorul accesoriilor si modului in care le asortezi. Orice bluzita clasica, alba sau intr-o culoare neutra va iesi din monotonie cu ajutorul unui colier multicolor sau a unei esarfe dragalase prinsa zvapaiat in jurul gatului.

Pro - Urmareste ofertele si reducerile!

Intotdeauna trebuie sa urmaresti cele mai interesante oferte de pe piata. Nu te arunca in primul magazin cu hainute pentru viitoare mamici, cand stii ca in alt centru poti gasi hainute dragute la preturi mai mici. Daca apuci si niste reduceri, cu atat mai bine. Banutii trebuie dramuiti cu grija cand este un bebe pe drum.

Contra - Nu te zgarci la bani! Alege haine de calitate!

Hainele pentru gravide nu sunt deloc ieftine, dar e obligatoriu sa fie de calitate. Daca alegi modele ieftine, risti sa apara probleme, sa iti irite pielea, sa transpiri si sa dai nastere unor afectiuni ale pielii de care nu ai nevoie. La fel si in cazul pantofilor, care daca nu sunt comozi si confortabili pot pune in pericol sanatatea picioatelor si chiar sarcina.

Cel mai bine este sa incepi sa cumperi din timp si sa iti organizezi bugetul astfel incat sa nu fi nevoita sa scoti din buzunar sume impresionante doar la o sedinta de cumparaturi. In acest fel vei cumpara produse de calitate, din materiale naturale si confortabile.

Foto: becomegorgeous.com

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Haine sarcina Moda gravide Frumusete sarcina Ingrijire sarcina

Articole recomandate

Citeste si despre