Mesoterapia - tratamentul de durata al celulitei

/ / Modificat: 2005-09-06
Mesoterapia - tratamentul de durata al celulitei





 

Mesoterapia este o tehnica folosita in Franta de peste 50 de ani, procedeul consta in injectarea unor cantitati foarte mici de medicamente, vitaminte si suplimente in stratul de grasime al pielii precum si in straturile de mesoderma (straturile de suprafata a pielii) in scopuri cosmetice si medicale, inclusiv pentru reducerea celulitei si a ingrasarii.

Mesoterapia presupune injectarea unor cantitati infime de potinune homeopatica in imediata apropiere a suprafetei pielii pentru a distruge celulita si a imbunatati circulatia si drenajul limfatic si venos. Fiecare sedinta dureaza cam 10 minute si nu este dureroasa. Dupa aceea se poate reveni imediat la activitatea cotidiana. Adaugarea vitaminei C la cocktailul de substante imbunatateste tonusul si calitatea pielii.

Tratamentul poate fi inceput imediat dupa o consultatie initiala, in care veti fi informat de cate sedinte aveti nevoie. Micro-injectiile se administreaza de doua ori pe saptamana de-a lungul unei perioade de 4 pana la 8 saptamani. Unii indivizi ar putea necesita doar un tratament de 4 saptamani, chiar daca unul complet dureaza cam 8 saptamani.

Rezultatele sunt pe termen lung si pot fi constatate prin masurare. Cand se atinge rezultatul dorit, tot ce este necesar este un tratament anual de mentinere intre 4 si 6 saptamani. Efectele sunt superbe si cei care au incercat procedura arata si se simt mult mai bine atat in timpul cat si dupa tratament.

Alaturi de schimbari moderate in stilul de viata, mesoterapia poate oferi imbunatatiri masurabile cum ar fi pierderea de pana la 2 cm din circumferinta coapselor dupa doar 6 sedinte.

Preturi

Costul unei sedinte este intre 100 si 300 euro, pe fiecare arie tratata.

Se considera o arie coapsele iar, flacurile abdominale se considera alta arie. Varietatea preturilor apare din cauza difersitaiti ariilor de tratat. Spatele sau fesele sint mai extinse decit barbia sau bratele, de aceea sint mai costisitoare.

Alte arii sint mai costisitoare datorita complexitatii tratamentului de exemplu mesoliftul sau mesoterapia in jurul ochilor.

Alte diferente apar in functie de cine va face tratamentul. Este normal sa platiti mai mult daca vi se face mesoterapia de catre un chirurg plastician decit de catre o asistenta sau un cosmetician, sau daca se folosesc tehnici moderne de injectare sau injectarile clasice manuale. Daca va ingrijoreaza pretul va recomandam sa discutati cu mai multi medici de la mai multe clinici pentru a gasi locul unde va simtiti mai confortabil in ceea ce priveste nivelul de pregatire al medicului care va trateaza.

Costul variaza de la clinica la clinica. Asigurati-va ca ati inteles exact termenii la plata si tot ce include costul tratamentului.

Perioada de recuperare

Nu exista perioada de recuperare dupa meso terapia,asa ca va puteti intoarce la activitatile de zi cu zi imediat. In unele cazuri veti avea mici vanatai si zona de microinjectare va lasa unele semne pentru cateva ore. Medicul specialist va va da detalii suplimentare pentru cazul dumneavoastra in legatura cu rezultatele dorice si a procesului de vindecare.

Ingredientele microinjectiilor de mesoterapie:

Injectiile pentru mesoterapie contin o solutie de vitamine, minerale, enzime, extracte de plante, anestezic, mdicamente si aminoacizi. Componenta cocktail-ului depinde de nevoile pacientului si de efectul dorit, dar si de eventuale reactii alergice pe care le poate avea pacientul la anumite medicamente.

Datorita faptului ca fiecare pacient este unic tratamentul si componenta amestecului nu este la fel. Este important sa discutati cu medicul dumneavoastra ce anume se va injecta si care ar putea sa fie eventualele efecte secundare. Fiti siguri ca veti intreba medicul orice nelamurire cu privire la substantele folosite si efectele acestora.

Avantajele mesoterapiei



  

Avantajele mesoterapiei pentru celulita fata de alte tipuri de interventii si tratamente

Avantajul primordial consta in faptul ca mesoterapia este o procedura non invaziva si de aceea nu implica riscurile si efectele secundare ce sunt date de interventiile chirurgicale. De asemenea tratamentul pentru celulita prin mesoterapie este un tratament de durata care actioneaza rapid la nivelul celulelor de sub piele spre deosebire de tratamentele cu diferite creme.

Numarul de sedinte pentru a avea rezultate vizibile

Multi pacienti de Mesoterapie pentru celulita vad rezultate de la prima sedinta, in orice caz un ciclu de tratament standard necesita 4-10 sedinte in functie de marimea zonei, severitatea problemei si rezultatul dorit. O sedinta obisnuita nu dureaza mai mult de 30-45 de minute si frecvent pacientii sunt tratati in sedinte de 20 de minute. De regula frecventa sedintelor este la intervale de 7-14 zile.

Riscuri si efecte secundare

Rezultatele Mesoterapiei pot fi observate foarte rapid iar procedura este mai sigura decat liposuctia sau alte procedee de chirurgie estetica invaziva. Efectele secundare cele mai dese tin de aparitia unor mici vanatai dar care se pot evita si ameliora daca se evita consumarea alcolului, aspirinei si altor anti inflamatoare inainte de efectuarea tratamentelor de Mesoterapie. In orice caz nu va opriti din a lua tratamentele medicamentoase decat dupa o consultare si la sfatulul medicului Dvs estetician.

Efecte mult mai rar intalnite pot fi reactii de alergie la anumite medicamente folosite in componenta amestecului mesoterapeutic microinjectat. Daca aveti anumite nelamuriri va rugam sa le notati si sa le discutati cu medicul estetician in cadrul consultatiei pe care o veti programa.

Este Mesoterapia dureroasa?

Procedura presupune un minim de disconfort, dar daca pacientul este sensibil la injectii se folosesc antestezice locale usoare. In general acest disconfort este mult mai redus decat in cazul epilarii de exemplu.

Multi specialisti efectueaza aceaste injectari cu o simpla seringa, Clinica Aesthetic Line dispune de dispozitive de ultima generatie de injectare, care elimina durerea si disconfortul injectarilor clasice, in special datorita faptului ca realizeaza aceste inectari in mod controlat atat ca numar de injectari, rapiditatea realizarii acestora, adancimea in stratul de piele, dozajul, etc).

Sursa: www.ele.ro

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre