Fumatul, efecte inestetice asupra imaginii mamicilor

/ / Modificat: 2014-02-28
Fumatul, efecte inestetice asupra imaginii mamicilor

Fumatul ataca nu numai sanatatea, energia si vitalitatea. El actioneaza direct asupra frumusetii tale. Este atat de greu sa te mentii tanara si frumoasa, mai ales dupa nasterea unui copil. De aceea, este pacat sa strici toate eforturile tale si frumusetea unica pe care ti-o ofera postura de mamica cu acest viciu periculos: tutunul. Fumatul iti afecteaza parul, dintii si mai ales pielea adaugandu-ti ani buni la varsta ta reala.

Pungile si pielea lasata sub ochi

Credeai ca sunt semne de oboseala cauzate de nastere sau de ingrijirea continua a bebelusului care te epuizeaza? Nu este cazul sa cauti vinovatii in jurul tau, ci sa arunci un ochi in propria ograda. Tigarile au acest vizibil si inestetic asupra corpului tau.

Schimbarea pigmentilor si tonusului pielii

Fumatul priveaza pielea de oxigen si nutrienti. Unele femei capata in timp un aspect palid al pielii, in timp ce altele dezvolta o culoare greu de identificat, insa deloc estetica.

Piele lasata

Cele peste 4000 de chimicale regasite in tigari sunt mai mult decat suficiente pentru a distruge elastina si colagenul pielii. Cele doua sunt responsabile pentru elasticitatea si tonusul pielii. Daca acestea sunt distruse, pielea are de suferit iremediabil. Nici renuntarea la fumat nu reuseste sa indeparteze in mod firesc aceste efecte secundare ale fumatului decat dupa multe tratamente de regenerare a pielii.

Riduri adanci si inestetice

Aceleasi chimicale din tigarile zilnice pe care le fumezi iti formeaza si ridurile. Acestea sunt cei mai mari dusmani ai unei femei. Daca continui sa fumezi este inutil sa investesti bani in creme si tratamente pentru combaterea lor. Nu vor avea efect concomitent cu fumatul! Cel mai simplu, economic si sanatos tratament este renuntatul la fumat.

Nici sanii sau bratele nu scapa de efectul tutunului

Se crede ca tutunul afecteaza in principal tenul. Acest lucru nu este adevarat. Odata cu pierderea elasticitatii pielii din cauza substantelor toxice din tutun, locurile de pe corp care ar trebui sa fie ferme incep sa se lase. Sanii incep si ei sa se lase, iar pielea bratelor devine flasca, cu un aspect asemanator varstei a 3-a.

Incretire (ridare) a pielii de deasupra buzelor

Buzele sunt direct implicate in actiunea fumatului si sunt afectate la fel de mult ca interiorul organismului. Pot aparea niste gaurele in piele la nivelul conturului buzelor, dar si incretiturile/ridurile din jurul lor sunt asociate cu fumatul.

Pistrui si pete pe ten

Se pare ca nu numai soarele si mama-natura sunt vinovate pentru aparitia pistruilor si a petelor de pe fata. S-a demonstrat ca fumatul favorizeaza si el aparitia petelor si pistruilor la nivel facial.

Dantura si gingii distruse de tutun

Se stie deja ca ingalbenirea dintilor este printre primele efecte ale fumatului. Insa consecintele fumatului asupra danturii sunt mult mai profunde si apar pe termen lung. Fumatul determina probleme serioase ale gingiilor, respiratie urat mirositoare, afectiuni ale dintilor si alte probleme de igiena orale. Fumatul creste riscul pierderii dintilor de doua ori fata de nefumatori.

Pate pe degete si unghii

Locul dintre degete unde tii frecvent tigarea se va pata din cauza fumatului. Aceste pete pot aparea chiar si pe unghii. Culoarea lor este galbuie, asemenea dintilor patati de fumat, iar frumusetea mainilor tale are de suferit. Totusi, aceste pete nu pun probleme de sanatate si dispar dupa ce te lasi de fumat.

Pierderea parului

Pe masura ce inaintezi in varsta, parul tau incepe sa se rareasca. Firele devin din ce in ce mai subtiri, iar caderea parului se inteteste in timp. Fumatul grabeste acest proces. Unele cercetari au descoperit ca fumatorii prezinta un risc crescut de a cheli.

Renuntarea la fumat si frumusetea

Renuntarea la fumat iti conserva frumusetea, ba chiar te face mai frumoasa! Fluxul sanguin se imbunatateste, iar pielea recapata oxigenul si nutrientii pierduti.

Petele de pe degete si unghii dispar, iar dintii vor incepe sa revina la culoarea initiala treptat.

Pielea afectata de pe corp este posibil sa nu isi revina in mod firesc fara a o ingriji apeland la specialisti si la produse cosmetice specifice. Insa cu ajutorul unor creme, problemele vor disparea, iar pielea isi va recapata elasticitatea si stralucirea. Cremele isi pierd efectul de intinerire a pielii atunci cand fumezi. Actiunea lor este stopata de chimicalele din tigari, iar banii sunt irositi.

Pentru ten poti apela la diverse proceduri cosmetice de revigorare si reintinerire a pielii. Ingrijirea corespunzatoare a pielii in fiecare zi poate ajuta foarte mult in recuperarea frumusetii pierdute!

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Fumat efecte sanatate Frumusete femei Sanatate femei Ingrijire piele

Articole recomandate

Citeste si despre