Scapa de gusa pentru totdeauna!

/ / Modificat: 2017-10-10
Scapa de gusa pentru totdeauna!

Barbia dubla, cunoscuta si sub denumirea de gusa, este o imperfectiune la nivel estetic, cu care se confrunta atat barbatii, cat si femeile. Reprezentantele "sexului frumos" sunt mai afectate de prezenta gusei si sunt mereu in cautarea solutiei perfecte pentru a scapa de ea. Daca si tu te confrunti cu aceasta problema, s-ar putea sa gasesti folositoare informatiile de mai jos!

Aparitia barbiei duble poate avea cauze multiple, insa pentru a putea actiona in privinta disparitiei acesteia trebuie sa aflam cauza ce a declansat-o. De cele mai multe ori, de vina pentru aparitia barbiei duble sunt dietele prea bogate in grasimi, kilogramele acumulate de-a lungul timpului sau inaintarea in varsta. Uneori, insa, exista si cauze medicale precum dezechilibre hormonale, probleme cu glanda tiroida, sau o predispozitie genetica.

Barbia dubla se formeaza in momentul in care pielea din zona gatului si a fetei isi pierde elasticitatea sub greutatea acumularii de tesut adipos in exces. Desi ai fi tentata sa crezi ca acest lucru se petrece strict din pricina acumularii de kilograme, afla ca nu se aplica intotdeauna.

Cauzele aparitiei gusei

- Excesul de greutate: in momentul acumularii de kilograme, elasticitatea pielii este supusa unei presiuni foarte mari. Este stiut faptul ca grasimea se distribuie la nivelul intregului corp sau preponderent in anumite zone (abdomen, coapse, gusa, posterior);

- Alimentatia bogata in grasimi: exista si persoane normoponderale care se confrunta cu problema barbiei duble. Consumul de mancare de tip junk food, alcoolul in exces, toate acestea favorizeaza aparitia barbiei duble;

- Probleme cu glanda tiroida: dezechilibrele hormonale pot cauza aparitia gusei, daca alimentatia este una corecta si nu ai nici kilograme in plus, consulta un endocrinolog pentru a afla daca nu cumva suferi de hipotiroidism;

- Inaintarea in varsta: elasticitatea pielii si tonusul acesteia sunt afectate de trecerea anilor si nimeni, indiferent de stilul de viata abordat, nu este ocolit de acest fapt dovedit. Odata ce muschii de la nivelul gatului si-au pierdut din forta de sustinere, pielea se lasa;

- Mostenirea genetica: exista persoane care sunt predispuse genetic sa acumuleze grasimea strict in anumite locuri, barbia este unul din aceste locuri.

Cum poti combate gusa?

Gusa aparuta in urma acumularii kilogramelor in plus

Daca te regasesti in categoria persoanelor ce dezvolta aparitia gusei in urma acumularii de kilograme in plus, a excesului de strat adipos sau ai o alimentatie bogata in grasimi, trebuie sa gasesti o modalitate de a arde grasimea in exces.

Pentru asta trebuie sa incerci sa abordezi un stil alimentar curat si sanatos: sa consumi alimente neprocesate, precum fructe proaspete, legume, oua, lactate, branzeturi, peste si carne slaba. De asemenea, este foarte important sa ai un aport de apa de minim 2 litri pe zi. Din alimentatie ar trebui excluse alimentele procesate, care contin zahar, grasimi, faina, grasimi hidrogenate, se recomanda evitarea prajelilor si a sucurilor din comert, acidulate sau nu.

Ai o greutate normala si totusi ai gusa?

Daca te numeri printre persoanele cu o greutate normala si ai fost diagnosticat cu disfunctii ale glandei tiroide, iar gusa ta are un aspect inestetic, ar trebui sa iei in considerare ca cel putin 70% din dieta zilnica sa contina oleaginoase, legume, fructe si seminte in stare cruda, sa consumi o cantitate suficienta de apa pe zi si sa suplimentezi aportul de iod din organism. Astfel vei reusi sa combati efectele retentiei de apa, si micsorarea gusei.

Daca esti predispusa genetic la depunerea de grasime in zona gatului, pe langa o alimentatie corecta este recomandat si un program de sport saptamanal.

Trucuri pentru combaterea rapida a gusei

Apeleaza la masaj!

Un masaj la nivelul gatului, in combinatie cu o crema care stimuleaza mecanismul de termogeneza, poate face minuni! Sunt recomandate cremele pe baza de cafeina sau ardei iute, acestea favorizeaza incalzirea mai rapida a pielii si contribuie la arderea grasimilor si la evacuarea apei in exces din organism.

Pont: de trei ori pe zi, timp de 5 minute, maseaza barbia cu dosul palmei de sus in jos, ajungand pana la nivelul gatului. Tot folosindu-ti dosul palmelor, loveste proeminenta gusei cu miscari rapide, 2-3 minute, seara inainte de culcare.

Gimnastica faciala si exercitiile pentru gat 

Daca uneori pur si simplu forma fetei favorizeaza aparitia gusei, in majoritatea cazurilor barbia dubla apare in urma slabirii tesutului muscular sau al pielii. Astfel, gimnastica faciala poate fi de un real folos, deoarece stimuleaza musculatura de la nivelul gatului si a mandibulei.

Pont: deschide gura larg si misca maxilarul inferior de jos in sus precum un excavator, exercitiul este efectuat corect daca reusesti sa atingi cu dintii de jos buza superioara. Fa 15 repetari, de cate ori pe zi ai ocazia.

Un alt exercitiu ce il poti incerca este sa mimezi masticatia, sau pur si simplu sa deschizi si sa inchizi gura in mod repetat, daca muschii fetei si ai mandibulei devin tensionati in urma exercitiului, inseamna ca l-ai efectuat corect.

Un alt antrenament ce ti-l propunem este ca in pozitia de sezut sa stai cu capul pe spate si sa te uiti la tavan. In acest timp, lipeste-ti buzele si simuleaza procesul de masticatie, executa circa 100 de astfel de miscari pe zi.

Metode naturiste pentru eliminarea gusei

Remediile naturiste amelioreaza doar temporar aspectul barbiei duble, insa merita incercate:

- Alege doua oua si bate spuma albusurilor acestora, intinde-le apoi pe toata fata, insistand in zona barbiei si pe gat. Dupa ce lasi masca sa actioneze pret de 15 minute, clateste fata cu apa calduta.

- De doua ori pe saptamana poti alege sa aplici cataplasme cu argila - se intinde un strat gros de 1 cm pe intreaga suprafata a fetei si a gatului.

- Zdrobeste cateva frunze de varza si aplica-le sub forma de cataplasme in zona gatului, sub barbie. Repeta procedura timp de 2-3 luni minim si rezultatele nu vor intarzia sa apara.

E drept ca aceste remedii sunt doar un mod de a masca problema, la fel cum o poti corecta din machiaj, dar ce ai de pierdut?

Un ultim sfat: fii atenta la postura corpului! Mentine spatele drept si barbia usor ridicata, gusa ta va deveni instantaneu mai putin vizibila!

Daca te uiti in oglinda si nu mai esti multumita de imaginea ta, este timpul sa iei masuri, nu crezi?

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Trucuri frumusete

Articole recomandate

Citeste si despre