Testari gratuite pentru depistarea melanomului

/ / Modificat: 2012-05-16
Testari gratuite pentru depistarea melanomului

Zilele protectiei solare

Centrul Medical Bioderm impreuna cu Laboratoarele La Roche-Posay organizeaza intre 21-25 mai 2012, Zilele protectiei solare. In aceasta perioada, 17 medici dermatologi din clinicile Bioderm din Bucuresti (Str. Mihai Eminescu nr 42, Sos. Pipera-Tunari nr. 44, Calea Floreasca nr. 111-113, Vasile Lascar, nr.42-44) vor efectua gratuit examinari ale alunitelor suspecte in vederea depistarii de cancere cutanate. Totodata, pacientii vor primi sfaturi medicale referitoare la expunerea la soare si fotoprotectie.

Consultatiile se vor acorda pe baza de programare telefonica la numarul de telefon 031 9101. Puteti suna pentru programari incepand cu data de 17 mai.

Campania Zilele protectiei solare se afla deja la a doua editie, in 2011 numarul persoanelor testate depasind 300, cu 2 cazuri de melanom raportate si 30 de alunite suspecte (nevi displazici).

Despre melanom

Melanomul este un tip de cancer de piele si are legatura directa cu expunerea la soare; el este o tumoare care se dezvolta din celulele care intervin in colorarea pielii, celulele pigmentare. Pentru ca prezinta un risc ridicat de metastazare, melanomul este cel mai periculos cancer de piele.

Varsta medie pentru aparitia unui melanom este de 45-50 de ani, acesta fiind mai des intalnit la femei decat la barbati. Zonele in care melanomul se manifesta cel mai frecvent sunt gambele la femei si toracele posterior la barbati.

Oricine poate sa dezvolte un melanom cutanat, dar riscul este mai mare daca se indeplineste una dintre conditiile:

  • tegument sensibil la soare: piele, ochi si par deschise la culoare;
  • factori genetici: prezenta a numeroase alunite (peste 100); antecedente personale sau in familie de tumori cutanate;
  • arsuri solare grave si repetate, in special inaintea varstei de 15 ani;
  • obiceiul bronzarii artificiale, la solar.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Afectiuni piele Melanom

Articole recomandate

Citeste si despre