De ce sa le dam copiilor un pahar cu lapte in fiecare seara. Va schimba felul in care se odihnesc

/ / Modificat: 2022-10-06
De ce sa le dam copiilor un pahar cu lapte in fiecare seara. Va schimba felul in care se odihnesc

Laptele este un super-aliment pentru copii, inca din prima zi de viata. Daca la inceput copiii se hranesc exclusiv cu lapte matern sau cu formula de lapte, pe masura ce cresc, acestia incep sa consume si lapte de vaca, de capra sau chiar de bivolita. Indiferent de ce fel ar fi, laptele nu este numai un aliment foarte nutritiv, ci ii poate ajuta pe copii in multe feluri.

Unii parinti abia asteapta ca micutii lor sa renunte la a mai bea lapte seara, insa acest obicei nu numai ca este unul foarte sanatos, dar ii si ajuta pe copii sa adoarma mai usor si sa se odihneasca mai bine. Medicul Mihail Pautov a discutat, in cadrul emisiunii MediCool de la Antena 1, cu Carmen Bruma, in legatura cu de ce este laptele bun pentru somn si de ce poate fi considerat un somnifer natural, atat pentru copii, cat si pentru adulti.

„Exista alimente care ne ajuta sa dormim mai bine... Laptele. Ce are laptele? Are calciu, un mineral esential pentru relaxare, apoi mai are triptofan, precursor de serotonina. Si daca avem serotonina ne putem relaxa, avem o stare de bine si atunci somnul apare in mod firesc. Mai are un peptid care se numeste lactium si care, de asemenea, are aceste proprietati relaxante, calmante. Iar daca vrei o combinatie senzationala, ideala, ii pui putina miere. Are niste proprietati biochimice, somnifere efectiv, laptele cu mierea. In combinatie cu glucidele din miere, triptofanul se transforma mult mai repede in melatonina, care este hormonul somnului si care ne ajuta sa dormim repede si bine.”, a explicat Carmen Bruma, in cadrul emisiunii de la Antena 1.

Inainte de culcare, oferiti-le, asadar, un pahar cu lapte copiilor, pentru a-i ajuta sa doarma mai bine. Poate fi lapte simplu sau cu putina miere, cald sau la temperatura camerei. Indiferent ca sunt mici sau mari, aveti grija sa va asigurati ca micutii se spala pe dinti dupa ce beau laptele si nu dorm asa.

FOTO: Freepik

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Lapte copii

Articole recomandate

Citeste si despre