De ce laptele este important pentru un copil si dupa varsta de 12 luni

/ / Modificat: 2023-03-04
De ce laptele este important pentru un copil si dupa varsta de 12 luni

Suntem cu toții foarte conștienți de faptul că laptele matern și, dacă acest lucru nu este posibil, formulele pentru sugari sunt cele mai bune opțiuni pentru hrănirea bebelușilor în primele luni de viață. 

Cu toate acestea, după introducerea și consolidarea alimentelor solide, avem mai multe îndoieli cu privire la necesitatea alimentelor solide. Dacă copilul meu poate mânca deja orice, de ce ar trebui să bea lapte?

Ei bine, laptele continuă să fie foarte important în alimentația copiilor după vârsta de 12 luni, deoarece furnizează nutrienți esențiali pentru dezvoltarea corectă a acestora, cum ar fi Omega 3 DHA, fier, calciu și vitamina D, de exemplu.

În zilele noastre, alimentația copiilor este excesivă în anumiți nutrienți și deficitară în alții care sunt importanți pentru ca ei să crească sănătoși și puternici. În acest context, laptele îmbogățit ajută la echilibrarea dietei, deoarece este mai bine adaptat la nevoile nutriționale ale copiilor.

După cum a relevat recent cel mai mare studiu privind nutriția copiilor (studiul EsNuPi), multi copiii nu au aportul recomandat de Omega 3 DHA (în cazul a 3 din 4 copii), de calciu (în cazul a 75 % dintre copii) și de vitamina D (100 % din eșantionul studiat).

Și nu putem trece cu vederea faptul că Omega 3 DHA, fierul, calciul și vitamina D sunt esențiale pentru creșterea celor mai mici copii.

  • Omega 3 DHA joacă un rol esențial în dezvoltarea intelectuală.
  • Fierul susține dezvoltarea cognitivă.
  • Calciul este foarte important pentru creșterea oaselor.
  • Vitamina D ajută la absorbția calciului și, de asemenea, întărește sistemul imunitar al copiilor.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Lapte alimentatie copii Lapte copii

Articole recomandate

Citeste si despre