Ce lapte este potrivit pentru copilul meu in etapa de crestere

/ / Modificat: 2023-04-24
Ce lapte este potrivit pentru copilul meu in etapa de crestere

Bebelusul trebuie hranit doar cu lapte in primele 6 luni de viata, fie ca vorbim despre lapte matern, fie despre formula. Apoi trecem in etapa diversificarii cu alimente solide, una minunata, plina de provocari, in care vezi cum bebe creste si isi formeaza gusturile. Dar ce te faci cu laptele? Renunti la el treptat sau continui sa il dai copilului chiar si dupa varsta de un an, mai ales daca ii place foarte mult? Raspunsul corect este a doua varianta. Atentie, insa, la ce fel de lapte ii dai piticului tau aflat in plina etapa de crestere!

Beneficiile laptelui in etapa de crestere

Dupa varsta de un an, in mod special, laptele este la fel de important in alimenatia bebelusilor. Chiar daca acum mananca si hrana solida, chiar daca experimenteaza deja de ceva vreme cu alimente, gusturi si texturi noi, biberonul cu lapte este de neinlocuit.

Chiar daca bebe nu mai este sugar, laptele ramane la fel de important. Sursa importanta de calciu si multi alti macro si micronutrienti, laptele este esential in alimentatie pentru cresterea sanatoasa a oaselor, a dintisorilor si pentru dezvoltarea altor organe.

Laptele poate sa vina in continuare in biberon, pentru o vreme, insa cu cat invatati copilul sa bea din cana, cu atat mai bine.

Multi iti vor spune ca dupa varsta de un an bebe poate sa bea si lapte de vaca. Insa medicii specialisti sunt de alta parere si nu-i asa ca vrei ce e mai bun pentru puiul tau? In etapa de crestere este esential ca un copil sa primeasca un lapte echilibrat din punct de vedere nutritional. Formula pentru copii cu varsta de peste 1 an, Topfer Bio Kinder este o alegere excelenta pentru un piticot aflat in plina dezvoltare. Pe langa nutrientii foarte importanti pentru copil, pe langa minerale deosebit de importante precum fierul sau iodul, laptele pentru copii de la Topfer este obtinut din lapte organic valoros si alte ingrediente ecologice. Usor de preparat cu apa fiarta si racita, bogat in acizi grasi Omega 3 si Omega 6, acest lapte se ridica la cele mai inalte standarde de calitate. Amestecul de bifidobacterii care si-au dovedit eficienta in ultimele decenii in produsele Topfer, in paralel cu continutul redus de proteine, contribuie la sanatatea bebelusului, care creste vazand cu ochii, sanatos si plin de energie, ager si foarte perspicace.

Daca tot vorbim de alimentatie sanatoasa si echilibrata pentru bebelusi, micii mancaciosi se vor bucura de o portie de cereale organice, atent selectate, pentru ca ei sa aiba o sanatate fizica si mentala in cei mai buni parametri. Aromele acestor cereale pentru copii suntnaturale si vor simti asta si mama, si tata, si fratiorii, si bunicii daca sunt prin preajma cand bebe ia masa. E valabil si pentru cerealele simple, din ovaz, dar si pentru cele imbogatite cu mere, pere sau banane, din agricultura ecologica, fructe cu care copilul a facut deja cunostinta la inceputul diversificarii.

Hrana sanatoasa pentru bebe, rasfat pentru mami

Micutul tau va fi foarte fericit cu o hrana pentru bebelusi de cea mai inalta calitate. Va creste armonios, va fi plin de energie, va lua in greutate normal si totul va merge ca pe roate, datorita alimentatiei echilibrate. Nu uita, insa, sa ai grija si de tine!

Pe langa toate treburile pe care le ai prin casa - iar cand ai un copil mic acestea parca nu se termina niciodata -, pe langa grija pe care i-o porti piticului tau cat e ziua de lunga, ai si tu dreptul la momentele tale de rasfat. Topfer s-a gandit si la tine, nu doar la bebe, si a conceput produsele Mamacare, special pentru ca mamicile, dar si femeile insarcinate, sa se poata bucura in tihna de aceasta perioada minunata din viata lor.

Cu Mamacare ulei de corp pentru ingrijire si masaj, de exemplu, nu doar ca vei obtine cateva momente de relaxare de care ai mare nevoie, dar vei avea si o piele mult mai frumoasa si mai sanatoasa dupa nastere. Cu un procent de 98% ingrediente organice, utilizat regulat, acesta poate preveni vergeturile. Apoi, pentru ca alaptarea sa fie mai blanda pentru tine, crema pentru ingrijirea mameloanelor va fi tot ceea ce ti-ai dorit. Extractul de galbenele organice protejeaza si ingrijeste mameloanele in timpul si dupa alaptare, fiind potrivita pentru utilizarea zilnica.

Töpfer este un brand traditional pentru bebelusi, din regiunea Allgäu, Germania. De mai bine de 100 de ani, parintii au incredere in Töpfer atunci cand vine vorba de bunastarea copiilor lor. O dieta echilibrata este importanta pentru cresterea fizica si pentru dezvoltarea psihica a copilului, inca din prima zi. Acesta este motivul pentru care Töpfer foloseste materii prime si ingrediente atent selectionate si strict controlate, astfel incat alimentele pentru copii pe care le produce sa fie de cea mai buna calitate. Produsele organice pentru copii de toate varstele, cele de igiena si cosmetica pentru bebelusi, dar si cele pentru mamici și viitoarele mamici, care simt ca merita mai mult decat sa schimbe scutece toata ziua, s-au bucurat de o mare apreciere si printre parinti, si printre medicii pediatri. Asta pentru ca „sanatos si echilibrat” este crezul acestui brand.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Lapte copii Crestere copii Alimentatia copilului

Articole recomandate

Citeste si despre