Cresterea unui copil fericit, tehnici Feng Shui

/ / Modificat: 2012-04-16
Cresterea unui copil fericit, tehnici Feng Shui

Armonia, echilibrul, linistea, calmul si veselia trebuie sa primeze in viata copilului tau. Ele ii asigura fericirea si siguranta, precum si increderea in forte proprii. Arta Feng Shui isi pune amprenta si in modul in care iti cresti copilul si iti ofera cateva sfaturi care sa te ajute sa dezvolti un mod pozitiv de a atrage energia pozitiva asupra copilului.

Foto: home-designing.com

Intunericul din dormitor

Melatonina este un hormon care regleaza somnul si dispozitia.  Ea este produsa de organism noaptea, atunci cand corpul se afla in intuneric. Lumina detemina corpul sa "gandeasca" ca este zi si nu produce melatonina suficienta. Acest lucru poate cauza tulburari de somn, depresie, furie si proasta dispozitie. Asadar, incearca sa obisnuiesti copilul sa doarma noaptea fara o sursa de lumina.

Undele electromangnetice din camera

Frecventele electromagnetice sunt sugative de energie pentru copii. Ele scad de asemenea productia de melatonina din corp.  Desi ideal este sa cresti un copil care sa nu stie de existenta calculatorului sau tv-ului in perioada copilariei, daca acest lucru este imposibil, atunci ai grija unde le pozitionezi in camera.  Aranjeaza mobila astfel incat corpul copilului sa stea la o oarecare distanta de sursele de unde electromagnetice. Acestea sunt: calculator, jocuri video, dvd-uri, combine muzicale, tv si chiar microunde, perne sau paturi electrice etc.

Energiile Yin si Yang din dormitorul copilului

Dormitorul copilului trebuie sa fie "yin", ceea ce echivaleaza cu o stare de liniste. Energia "yang" este data de prezenta unor acvarii, mici fantane arteziene, plante vii sau surse de lumina in timpul somnului. Acestea trebuie indepartate din camera micutului tau pentru ca favorizeaza activitatea, nu relaxarea sau odihna. Oglinzile din camera au de asemenea tendinta de a tine camara "treaza", ceea ce creeaza probleme cu somnul la copii.

Ordinea/curatenia in camera

Desi este greu ca ordinea sa se mentina prea mult timp cand ai un copil mic, este important sa il inveti sa isi stranga jucariile intr-un spatiu special amenajat si sa stie sa isi faca ordine singur in camera. Daca el studiaza in camera si este dezordine, atunci nu se va putea concentra pentru ca lucrurile imprastiate distrag atentia. Ai grija sa fie mereu curatenie si ordine mai ales sub patul micutului pentru ca acolo au cei mici tendinta sa "adune" multe lucuri, iar acestea reprezinta o sursa de energie negativa.

Culorile din dormitorul copilului

In mod cert ii influenteaza calitatea somnului. Nu alege culori indraznete si stralucitoare pentru camera copilului. De exemplu rosul nu este o culoare potrivita pentru ca incurajeaza hiperactivitatea copilului si insomniile. Culorile pastelate sunt o alegere mai indicata, conform principiilor feng-shui.

Lucrurile decorative din dormitor

Vrei un copil fericit, linistit si optimist? Atunci inconjoara-l de obiecte decorative pozitive: fotografii de familie, postere cu animalute sau cu eroi de poveste, personaje de desene animate. Acestea sunt extrem de benefice pentru sanatatea emotionala a copilului. Pune-i fotografia de familie pe noptiera de langa pat. Daca prima imagine pe care o vede dimineata cand se trezeste este zambetul si uniunea familiei din fotografie si adoarme cu aceeasi imagine atunci va dormi si se va odihni mai bine, se va simti in siguranta, apreciat, iubit etc.

Aranjarea mobilei din camera

Camera copilului trebuie decorata, zugravita si mobilata conform principiilor feng-shui. Energia chi trebuie atrasa prin orice mijloace in locatia in care micutul petrece o mare parte a copilariei. Regaseste in articolul "Camera copilului, trucuri Feng Shui" cele mai bune indicatii pentru amenajarea dormitorului.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Cresterea copii minunati Fericire copii

Articole recomandate

Citeste si despre