10 motive stiintifice pentru care ar trebui sa primesti 10 imbratisari pe zi

/ / Modificat: 2019-02-12
10 motive stiintifice pentru care ar trebui sa primesti 10 imbratisari pe zi

Imbratisarea are o magie speciala. Umple golul dintre doua persoane atunci cand cuvintele nu isi gasesc locul. O inima batand langa a ta, iti ofera confort si liniste.

In plus, stiinta a dovedit ca imbratisarile pot reduce stresul, pot spori inteligenta, intaresc sistemul imunitar si vindeca inima.

Ai vazut un hamster care alerga pe o roata? Pentru el este foarte distractiv sa alerge asa dus-intors. Situatia se schimba foarte mult cand vine vorba de noi, oamenii, limitati de o roata care nu te duce nicaieri, dar trebuie sa ramai activ pentru ca asta este viata noastra. Acesta este stresul, unul dintre dusmanii omului modern.

Stresul are consecinte grave

Pe baza descoperirilor Clinicii Mayo, stresul nu afecteaza negativ numai starea noastra de spirit, ci si corpul si comportamentul. Te face sa te simti anxios, irascibil sau suferi atacuri de furie, dar poate duce si la o crestere a colesterolului, retragere sociala sau abuzul de substante nocive cum ar fi alcoolul sau alte droguri.

Potrivit unui articol publicat in revista Forbes, 75% dintre angajatii sai sufera de oboseala din cauza stresului legat de munca.

O solutie usoara si simpla

Conform studiului publicat de Universitatea Carnegie Mellon in 2018, o solutie excelenta pentru aceasta situatie sunt imbratisarile. Din cercetare rezulta ca mai mult sprijin social si imbratisari frecvente, te protejeaza de stres si infectii respiratorii.

Studiul a fost realizat pe un esantion de 404 de adulti sanatosi, care au fost monitorizati timp de 14 zile prin interviuri telefonice, in special despre conflictele sociale cu care se confruntau si despre imbratisarile si sprijinul primit. Ulterior, au fost expusi la virusul de raceala si plasati in carantina, astfel incat sa poata fi obtinute date exacte ale evolutiei sau non-evolutiei bolii.

Sheldon Cohen, profesor de cercetare, la Facultatea de Psihologie a Universitatii Carnegie Mellon, a mentionat ca imbratisarea din partea unei persoane apropiate are efecte importante in protejarea corpului de consecintele stresului. Acest lucru este explicat prin gestul intimitatii si al apropierii, care produce imbratisarea intre doi oameni.

Potrivit cercetarilor sale, o imbratisare sau tinutul de mana, ofera empatie si siguranta celeilalte persoane.

Imbratisarea face copilul inteligent

Cel mai important este ca si micutii din casa sa poata beneficia de imbratisari, deoarece isi sporesc inteligenta. Newsner raporteaza un studiu realizat de Spitalul Nationwide pentru Copii din Ohio, care afirma ca afectiunea fizica prezentata in timpul dezvoltarii micutilor are o relatie directa cu dezvoltarea si cresterea creierului.

Imbratisarea vindeca si inima

Iata lista de motive pentru a oferi cat mai multe imbratisari pe zi:

1. Imbratisarile ajuta la o comunicare mai sanatoasa intre oameni;

2. Imbratisarile ridica nivelul de oxitocina, ceea ce te ajuta sa scapi de anxietate si sa gestionezi mai bine furia;

3. O imbratisare prelungita genereaza, de asemenea, serotonina, ceea ce te face sa te simti mai fericit;

4. Imbratisarea intareste sistemul imunitar, mai ales datorita faptului ca glanda timus, responsabila de secretia celulelor albe din sange, atunci cand simte presiunea in stern, este stimulata eficient.

5. Imbratisarea ajuta la imbunatatirea stimei de sine, deoarece atingerea fizica este strans legata de faptul ca ne face sa ne simtim iubiti.

6. Inbratisarea relaxeaza muschii prin impact direct asupra tensiunii din corpul nostru, care este atenuata de atingerea fizica;

7. Echilibreaza sistemul nervos, deoarece efectul sau de caldura are un impact asupra sistemului nervos parasimpatic;

8. Imbratisarea implica daruirea si primirea;

9. Ne ajuta sa ne reconectam cu inimile;

10. Imbratisarea genereaza empatie si favorizeaza intelegerea intre doua persoane.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Imbratisare Imbratisare beneficii Importanta imbratisare

Articole recomandate

Citeste si despre