Dieta cu varza murata

/ / Modificat: 2013-06-04
Dieta cu varza murata

Dieta cu varza murata este una dintre cele mai vechi si populare regimuri de slabit. Este destul de controversata si blamata de medici, din cauza restrictiilor alimentare mari si carentelor nutritive pe care le impune. Insa tinuta cu masura, nu mai mult de 3-4 zile, dieta poate avea efecte spectaculoase asupra siluetei tale, ajutandu-te sa slabesti aproximativ 3 kg.

Iata care sunt regulile si principiile acestei cure de slabit!

Varza murata este considerata un aliment-minune pentru slabit. Este bogata in fibre alimentare si alte substante nutritive cu rol detoxifiant si diuretic. Contribuie la eliminarea toxinelor din corp si, odata cu acestea, a caloriilor si kilogramelor nedorite.

Controversele din jurul dietei cu varza murata nu au aparut din cauza alimentului in sine, ci a regimului pe care multe persoane au tendinta de a-l adopta in timpul acestei cure.

Majoritatea lor se bazeaza consumul exclusiv al ciorbei sau supei de barza murata, privand astfel organismul de o multime de substante nutritive esentiale si conducand la simptome si afectiuni nedorite. Insa nu toate regimurile de slabit bazate pe varza murata sunt nocive pentru sanatate.

Iata o dieta de 4 zile cu acest aliment care te ajuta sa slabesti pana la 3 kilograme, fara a-ti da organismul si metabolismul peste cap. Cu toate ca nu este foarte restrictiva, nu este indicat sa o tii pe o perioada lunga de timp.

Regulile si principiile dietei de 4 zile cu varza murata

Dieta se bazeaza pe introducerea verzei murate in meniul fiecarei zile, alaturi de alte alimente esentiale care asigura necesarul nutritional zilnic de vitamine si minerale de care are nevoie organismul pentru a functiona.

Meniul dietei cu varza murata: Ziua 1

Meniul primei zile de dieta include urmatoarele preparate si alimente:

  • mic dejun: 175 g branza cottage degresata si o felie de paine din cereale integrale;
  • pranz: 200 g varza murata cu 100 g friptura de porc pe gratar si 1 para;
  • cina: 150 g varza murata, 4 ridichi si jumatate si jumatate de castravete.

Meniul dietei cu varza murata: Ziua 2

Mesele celei de-a 2 zi de dieta cu varza murata includ urmatoarele alimente:

  • mic dejun: 150 ml iaurt degresat cu 1 banana si 1 lingura de fulgi de ovaz;
  • pranz: supa de varza facuta din 200 g varza murata, 100 ml bulion (suc de rosii), 50 ml suc de mere si 2 ardei grasi;
  • cina: 200 g varza murata cu 150 g somon la gratar stropit cu suc de lamaie.

Meniul dietei cu varza murata: Zilele 3 si 4

Meniul zilelor 3 si 4 din dieta este acelasi si contine urmatoarele alimente: mic dejun: 1 portocala si 150 g branza cottage; pranz: 150 g peste la gratar si 150 g varza murata; cina: 3 cartofi, 100 g varza murata si 4 struguri.

Nu este chiar cea mai simpla si usor de tinut dieta si nici cea mai sanatoasa, insa este o solutie rapida si eficienta atunci cand ai de slabit cateva kilograme intr-un termen scurt si esti presata de timp.  

Tu ai tinut vreodata dieta cu varza murata? Daca nu, te tenteaza? Impartaseste-ne experienta ta in ceea ce priveste slabitul si dietele in sectiunea de comentarii de mai jos!

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Diete slabit Slabit femei

Articole recomandate

Citeste si despre