7 moduri sa slabesti fara dieta

/ / Modificat: 2017-04-05
7 moduri sa slabesti fara dieta

Nu este nevoie sa te amagesti cu tot felul de diete de slabit pentru a scapa de cateva kilograme in plus sau pentru a evita sa te ingrasi. Cu ajutorul catorva masuri alimentare simple, dar si cu schimbarea atitudinii in fata mancarii, poti da jos foarte usor surplusul de greutate si poti tine la distanta kilogramele care stau la panda sa se depuna pe silueta ta! Iata cum slabesti usor, fara dieta!

Mananca putin, des, incet si portii mici!

Schimbarea comportamentului alimentar te poate ajuta sa slabesti foarte usor. Esti obisnuita sa mananci repede, pe fuga si cat mai mult deodata? In acest caz, efectul ingrasarii este garantat!

Adopta 5 mese pe zi, 3 principale si doua gustari. Asigura-te ca portiile sunt decente si mesteca cat mai mult mancarea inainte de a o inghiti. Rezerva-ti cel putin 25-30 de minute pentru fiecare masa principala.

Inlocuieste cerealele normale cu cele integrale!

Fa acest lucru nu doar cand vine vorba de cerealele pentru micul dejun, ci si cand cumperi produsele de panificatie pe care le consumi de obicei.

Opteaza pentru sortimente facute din faina din cereale integrale. Contin mai multe fibre, care ajuta digestia si te satura mai repede. Te ajuta sa elimini mai usor toxinele din corp si, odata cu ele, si kilogramele carora vrei sa le vii de hac.

Dormi mai mult si mai bine!

Cu siguranta si tu esti, asemenea milioanelor de oameni din lumea intreaga, victima stilului de viata modern, suprasolicitant si stresant, care reduce numarul de ore de somn la doar 4-5 pe noapte.

Specialistii avertizeaza ca somnul joaca un rol esential in efortul de a slabi. Cu cat dormi mai putin, cu atat esti mai predispusa la ingrasare. Incearca sa dormi cel putin 7-8 ore pe noapte si ai grija ca acestea sa fie de calitate, adica sa te odihnesti corespunzator.

Motiveaza-te cu ajutorul hainelor mai vechi!

Daca sanatatea pe care o redobandesti in urma revenirii la greutatea normala nu te-a convins pana acum sa slabesti, cu siguranta nu vei rezista in fata unor piese vestimentare mai vechi, pe care le adorai, dar care acum nu iti mai vin.

Pentru moda, multe femei ar face orice, inclusiv sa slabeasca pentru a purta iar hainele preferate. Asadar, moda se poate dovedi un impuls puternic in efortul tau de a reveni la silueta pe care ai lasat-o in urma acum ceva timp.

Fii zgarcita cu zaharul!

Nu uita ca zaharul care intra in organism zilnic nu provine doar de la lingurita pe care ai pus-o dimineata in cafea sau din bucata de prajitura de la pranz.

Bauturile racoritoare, produsele de panificatie, snacks-urile si chiar painea pot contine glucide, care au acelasi efect precum zaharul.

Incearca sa limitezi cantitatea de zahar pe care o consumi zilnic. Bea cafeaua cu indulcitori sau neagra, alege bauturile light sau fara zahar (desi nu este indicat sa faci un obicei din ele) si mananca mai putine dulciuri si produse care il contin. Vei simti imediat diferenta la cantar!

Gateste-ti acasa!

Daca vrei sa te asiguri ca nu adaugi organismului tau mai multe calorii decat are nevoie, evita sa mananci in oras si gateste-ti acasa.

Atunci cand iti prepari singura mancarea, stii foarte bine ce pui in ea si poti fi mai "zgarcita" cu ingredientele grase, dulci sau sarate, in functie de nevoi.

Cand iei masa in oras, nu poti avea controlul asupra modului in care sunt pregatite unele mancaruri si esti mai tentata sa alegi preparate nesanatoase - pizza, paste, prajituri etc. - decat daca ti-ai gati acasa.

Adauga mai multe fructe si legume in meniul tau!

Revolutioneaza-ti meniul zilnic, adaugand mai multe fructe si legume in dieta ta. Nu inseamna ca trebuie sa renunti complet la mancarurile care iti plac din meniul zilnic, ci doar ca ar trebui sa mai limitezi portiile lor si sa cresti aportul alimentelor sanatoase.

Opteaza pentru salate, ciorbe sau supe de legume si alte preparate din alimente sanatoase, care te pot ajuta sa revii la silueta de odinioara sau sa iti pastrezi greutatea in limite normale, fara prea mult efort.

Care este secretul tau de slabit? Impartaseste-ne sfaturile si trucurile tale in sectiunea de comentarii de mai jos!

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Trucuri slabit Diete slabit

Articole recomandate

Citeste si despre