NU ma trezesc noaptea sa am grija de copil. Eu LUCREZ, tu NU

/ / Modificat: 2019-06-20
NU ma trezesc noaptea sa am grija de copil. Eu LUCREZ, tu NU

Daca esti parinte, sigur ai avut nopti nedormite, nopti cand te-ai trezit de mai multe ori, nopti in care ai dormit prost, nopti in care ai dormit mai bine si alte nopti ingrozitoare pe care preferi sa le uiti.

Dar da, a fi parinte implica sa nu dormi bine noaptea. Dar lucrul surprinzator este ca exista parinti care spun lucruri ca: "Nu ma trezesc noaptea sa am grija de copil, eu lucrez, tu stai acasa".

O mama in perioada postpartum trebuie sa se recupereze si nu este un proces usor, dar, din pacate, exista inca oameni care cred ca o femeie, daca ramane acasa sa aiba grija de copilul, ar trebui sa se ocupe de tot, inclusiv sa stea treaza in noptile in care bebelusul nu doarme.

Dar acest lucru NU trebuie sa fie asa ... Noptile fara somn privesc si tatal, pentru ca ingrijirea unui copil este o slujba zilnica! Dar fara salariu, clar. Pentru ca societatea nu pretuieste munca unei mame acasa, dupa cum spune psihologul Maria Jose Roldán.

Tatii care dorm in alta camera

Da, astazi exista tati care sunt capabili sa mearga sa doarma intr-o alta camera in timp ce mama are grija de copilul, indiferent daca se simte rau si corpul ei este slabit din cauza multelor nopti nedormite. Tatal lucreaza in timpul zilei si trebuie sa se odihneasca, dar mamele nu merita sa se odihneasca noaptea? Nu, se pare ca mamele nu au niciun drept la asta. Ba da! Si ele trebuie sa se odihneasca ... Femeia este la fel de importanta ca barbatul.

La fel cum un tata are nevoie sa se odihneasca pentru a putea sa-si indeplineasca sarcinile la locul de munca, o mama trebuie, de asemenea, sa se odihneasca pentru a putea sa aiba grija si de copil si sa aiba suficienta energie pentru a face si treburile casnice si pentru a se ocupa si de ceilalti frati (daca exista). Si da, acesta este ceva pe care ambii parinti trebuie sa-l faca atunci cand sunt acasa, pentru ca si mama munceste cat sta acasa... Si cand cei doi sunt acasa, sarcinile trebuie impartite si noaptea.

Dar cel mai rau nu este acest lucru. Cel mai rau este atunci cand mama, pe langa faptul ca este mama, munceste si chiar si asa tatii nu se ridica pentru ca "e vorba de o mama". Ce barbaritate! Din fericire, acest lucru se schimba putin cate putin, iar ambii parinti joaca un rol mai activ in cresterea copiilor, atat in timpul zilei cat si in timpul noptii.

Ea poate sa traga un pui de somn

Nu, nu poate. Asta pare din exterior, dar nu este adevarat ... sau deloc. Daca ai doar un copil, este posibil sa poti atipi timp de 10 minute, dar daca ai mai mult de un copil, atunci nu. Este absolut imposibil. Curatenia nu se face singura, mancarea nu se face singura, hainele nu se calca singure ... O mama trebuie sa faca cu cele doua maini totul, iar educatia este cea mai grea munca care exista si da ... Fara multumiri de la nimeni. Dar, desigur, fiecare familie decide cum functioneaza cel mai bine.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Treziri bebelusi Mama si tata Sarcini mama si tata

Articole recomandate

Citeste si despre