Noua moda. Inainte de nasterea copilului, parintii isi impart sarcinile prin contract

/ / Modificat: 2019-05-02
Noua moda. Inainte de nasterea copilului, parintii isi impart sarcinile prin contract

Mamele si tatii s-au gandit la un nou mod de a-si imparti sarcinile, atunci cand apare un copil. Semnarea unui contract,"baby-nup", pare a fi regula lor de aur pentru succes.

Potrivit unui nou raport, asa-numitele "contracte pentru copii" sunt in plina ascensiune, parintii gasind diferite modalitati pentru a tine gospodaria sub control si relativ fara stres, scrie Parade.

Acest concept nu este cu totul nou. Meghan Markle a avut un astefel de contract pe vremea cand era casatorita cu primul sot, Trevor Engelson. Acesta era obligat sa-i protejeze cariera fostei actrite, cu clauze prin care i-a cerut sa aiba un antrenor personal si un nutritionist care sa o ajute pe parcursul sarcinii si dupa nastere.

Alt cuplu de la Hollywood a apelat la contract

Dupa ce s-a aflat despre acest lucru, Meghan Markle a primit multe critici, dar se pare ca nu este singura care a apelat la un astfel de contract.

Cuplul de la Hollywood format din John Krasinski si Emily Blunt au doi copii si au vorbit despre impartirea sarcinilor. Perechea functioneaza cel mai bine atunci cand cei doi sunt impreuna si fiecare stie ce are de facut pentru ca lucrurile sa mearga fara probleme, conform Parade. "Amandoi suntem mereu implicati", a spus Emily. "John este regele scutecelor!"

Un contract pentru copil poate suna extrem de urat. Un copil implica o schimbare majora a vietii si va schimba total peisajul relatiei tale cu partenerul. Expertii in relatii spun ca vorbind despre ceea ce urmeaza sa vina si avand un plan pregatit pentru atunci cand familia se va mari, entuziasmul si atmosfera va fi ca inainte. Crearea unui contract pentru copil va schita fiecare dintre asteptarile tale si ajuta cuplul sa se indrepte spre normalitate.

Comunicarea este esentiala daca tu si partenerul tau intentionezi sa faci un astfel de contract. Pentru ca acesta sa functioneze cu adevarat, va trebui sa fii complet transparent cu privire la sentimentele si temerile tale. Nu este intotdeauna usor sa spui ceea ce gandesti.

Pareri pro si contra

Noua tendinta in ceea ce priveste paternitatea a fost intampinata cu pareri pro si contra.

"Daca sunteti acasa cu copilul si are nevoie de ceva, faceti asta indiferent de ceea ce spune in contract", subliniaza un cititor.

"Cand aveti gemeni nu exista nici un baby-nup. Sunteti ambii implicati in aceeasi masura, daca doriti sa supravietuiti", spune Allyson Price. "Si intr-un fel este un lucru bun, pentru ca sotul nu lasa toate sarcinile in grija mamei."

"Frumos in teorie, dar 99% din timp, mama face totul", adauga altcineva.

La sfarsitul zilei, fa ceea ce este mai bine pentru tine si partenerul tau, fie ca asta inseamna sa incheiati un acord formal sau pur si simplu sa lasi totul sa decurga de la sine. Fericirea ta nu este importanta doar pentru tine, ci si pentru copil.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Mama si tata Sarcini mama si tata

Articole recomandate

Citeste si despre