Bebelusul se trezeste prea devreme. Ce e de facut?

/ / Modificat: 2018-07-10
Bebelusul se trezeste prea devreme. Ce e de facut?

Daca bebelusul tau se trezeste foarte devreme dimineata, cu siguranta iti vine tot mai greu sa te obisnuiesti si nu stii ce sa faci ca sa mai obtii macar o ora de somn, atat pentru tine, cat si pentru el.

Unele voci sustin ca este perfect normal pentru un bebelus sa se trezeasca dupa ora 5 dimineata, insa tu stii mai bine cat de obositor poate fi acest trezit cu noaptea in cap, mai ales atunci cand tu te-ai culcat la miezul noptii pentru ca ai stat sa speli rufele si sa faci curat inca 2 ore dupa ce a adormit micutul; ca sa nu mai vorbim de faptul ca te-ai trezit la ora 2 dimineata ca sa iti hranesti bebelusul!

Ce sa faci daca bebelusul se trezeste prea devreme dimineata

Este adevarat ca este dificil sa il faci pe cel mic sa doarma pana mai tarziu dimineata, insa exista cateva sfaturi care v-ar putea ajuta pe amandoi sa dormiti mai mult, asa ca iata ce poti incerca:

Activitatile si lumina zilei

In special in cazul bebelusilor foarte mici, activitatile si lumina zilei sunt importante atunci cand acesta se trezeste prea devreme. Bebelusii mai mari isi regleaza somnul mai mult sau mai putin automat. Lumina zilei este esentiala in a ajuta corpul bebelusului sa se obisnuiasca sa stea treaz ziua si sa doarma noaptea. Nu trage draperia atunci cand bebelusul tau trage un pui de somn in timpul zilei si petrece cat mai mult timp afara cu cel mic.

Daca te intrebi ce activitati poate avea un bebelus foarte mic, afla ca pana si daca il porti intr-un marsupiu sau faceti contact vizual des reprezinta o activitate pentru el.

Somnul intr-o camera intunecoasa

Asa cum lumina zilei este importanta in timpul zilei, intunericul este important noaptea. Melatonina, hormonul somnului, necesita intuneric pentru a putea sa ii comunice corpului ca trebuie sa doarma asa ca asigura-te ca este intuneric in camera copilului, mai ales vara cand se lumineaza devreme.

Hranitul in somn

Pentru bebelusul care inca se trezeste noaptea sa manance, poti sa incerci sa ii modifici ora la care se trezeste daca il mai hranesti inca o data, dupa ce el deja a adormit si inainte ca tu sa mergi la culcare, astfel incat sa se simta plin si sa se trezeasca mai tarziu decat de obicei pentru a cere de mancare.

Mergeti la culcare mai devreme

In mod surprinzator, unii bebelusi dorm mai bine si mai mult atunci cand sunt culcati devreme seara. Daca bebelusul tau este foarte obosit seara si totusi este greu sa il adormi, incearca sa faci asta cu 30 de minute mai devreme de ora lui obisnuita de culcare. S-ar putea sa functioneze.

Un dormitor odihnitor

Un spatiu confortabil si relaxant este important daca vrei ca bebelusul tau sa doarma cat mai tarziu dimineata; ai grija ca dormitorul sau sa nu fie nici prea rece, nici prea calduros.

Limiteaza somnul de dupa-amiaza

Daca bebelusul tau doarme mult dupa-amiaza, o solutie ar fi sa ii scurtezi acest somn pentru ca sa adoarma mai devreme seara si sa doarma pana mai tarziu dimineata.

Succes si vise placute!

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Trezire dimineata Ora trezire bebelusi Treziri bebelusi Trezire dimineata copii

Articole recomandate

Citeste si despre