Cum anunti la serviciu ca esti insarcinata

/ / Modificat: 2018-12-04
Cum anunti la serviciu ca esti insarcinata

Comunicarea la companie ca esti insarcinata poate fi stresanta pentru multe femei. Iata cum si cand ar trebui sa informezi la serviciu ca esti gravida, pentru a evita posibilele probleme.

Desi lucrurile se schimba si au fost facute progrese importante in reconcilierea familiei si a muncii, teama si incertitudinea continua sa insoteasca femeile in multe ocazii. Mai ales atunci cand se afla in situatia de a informa compania unde lucreaza despre sarcina.

Nu exista obligatia legala de a comunica despre sarcina la locul de munca, totusi, este recomandabil sa se faca acest lucru doar din pounct de vedere organizational. Nu exista, de asemenea, o perioada stabilita pentru a face acest lucru, iar normal este sa asteptati pana la sfarsitul primului trimestru si apoi sa evaluezi circumstantele fiecaruia pentru a alege momentul favorabil.

Comunicarea sarcinii catre companie, mai buna in scris

Comunicarea sarcinii la locul de munca poate fi o perioada de mare tensiune si frica pentru multe femei. Frica de a fi concediata, de a nu fi in masura sa avanseze la nivel profesional sau sa fie transferata din functie, sau chiar concediata, dupa perioada de crestere a copilului.

Un expert in managementul resurselor umane, spune ca, desi nu exista nicio obligatie de comunicare a sarcinii, se recomanda: "in mod normal o informare este de bun simt decat orice altceva, pentru ca superiorii sa pregateasca sau sa anticipeze anumite masuri pentru absenta din timpul concediului de maternitate".

El adauga ca este important ca, atunci cand comunici managerilor directi sau departamentului HR, sa faci acest lucru intotdeauna in scris.

"Comunicarea trebuie sa se faca intotdeauna printr-o nota scrisa si semnata, cu data zilei in care anunti. Daca semnezi si o copie a acestui document cu "Am primit" pentru a se inregistra, este mult mai bine", mai spune acesta.

In ceea ce priveste timpul, ideal este sa astepti sa treaca primul trimestru de sarcina. De asemenea, expertul considera ca depinde foarte mult de circumstantele care sunt in companie:

"Timpul variaza in functie de faptul ca sarcina iti poate crea probleme, de tipul de munca pe care o efectuezi si, mai ales, de evolutia sarcinii (poti avea simptome mai evidente si poti avea nevoie de vizite repetate la medic). Prin urmare, alegerea momentului de a face acest anunt este o problema pura de etica.

Taguri Anunt sarcina

Articole recomandate

Citeste si despre