Cand este momentul potrivit sa iti anunti sarcina?

/ / Modificat: 2012-05-08
Cand este momentul potrivit sa iti anunti sarcina?

Alegerea momentului potrivit pentru anuntarea sarcinii este unul destul de delicat, majoritatea gravidelor orientandu-se dupa superstitii si sfaturi ale cunostintelor, care le sfatuiesc sa dea vestea abia dupa trecerea primului trimestru, cand trece riscul de avort spontan sau pierdere a sarcinii. Descopera cand este momentul cel mai potrivit sa dai apropiatilor vestea ca vei avea un bebe!

Foto: hellomagazine.com

Momentul potrivit pentru anuntarea sarcinii, o dilema pentru viitorii parinti

Atunci cand afli ca esti insarcinata, esti coplesita de o multime de sentimente de bucurie, extaz, dar si anxietate. Chiar daca primul instinct este sa pui mana pe telefon si sa iti anunti toti cunoscutii, teama ca nu cumva sa se intample ceva cu sarcina, mai ales in prima parte a evolutiei ei, te face sa devii mai rezervata si retinuta. Primul caruia ii dai vestea este, asa cum e normal, partenerul tau. De multe ori, prietenii si cunostintele mai pot astepta pana sa afle vestea ca vei deveni mamica.

Alegerea momentului potrivit pentru anuntarea sarcinii este destul de delicat si va poate pune in dificultate. Nu vreti sa fiti pripiti, pentru a depasi perioada de risc de avort, care apare cel mai adesea in primul trimestru de sarcina, dar nici sa asteptati prea mult, deoarece vreti sa va bucurati cu toti cunoscutii de minunata veste si sa beneficiati de sfaturile si ajutorul lor.

Exista atat avantaje, cat si dezavantaje ale vestirii timpurii a sarcinii, dar si ale unui anunt amanat. Decizia asupra momentului in care este indicat sa anuntati sarcina este una personala si este bine sa tineti cont de unele aspecte ale cuplului si situatiei voastre inainte de a va hotari.

Avantaje si dezavantaje ale anuntarii timpurii a sarcinii sau ale amanarii ei

Avantajele si dezavantajele sunt vazute diferit de fiecare cuplu in parte. Este important sa le analizati cu atentie si sa vedeti care dintre ele cantaresc mai mult in cazul vostru.

Printre primele avantaje ale anuntarii timpurii a sarcinii se numara faptul ca poti impartasi bucuria alaturi de cei dragi si primi sfaturi sau ajutor de la prieteni si rude, in cazul in care ai nevoie.

De asemenea, cei apropiati te pot sfatui cu privire la ce medic bun sa mergi pentru a te ingriji in sarcina si pentru a naste impreuna cu el, precum si cu privire la alte decizii si probleme despre care nu stii foarte multe lucruri si de care poate ca iti este teama.

Anuntarea timpurie a vestii sarcinii te ajuta sa treci mai usor prin simptomele neplacute ale acesteia, sa nu te mai prefaci in preajma celorlalti cand ti-e greata sau ai alte manifestari neplacute.

Un alt dezavantaj de a anunta sarcina prea devreme este si faptul ca ceva rau s-ar putea intampla cu ea, cum ar fi avortul spontan, si ca atunci va trebui sa infrunti compasiunea si sfaturile tuturor celor din jur.

Pe de alta parte, trebuie sa te gandesti ca daca se intampla acest lucru si vei fi singura care stie, va trebui sa induri singura suferinta, fara a te putea descarca apropiatilor, lucru care te-ar putea afecta foarte tare.

In cazul in care sarcina evolueaza normal, s-ar putea ca sfaturile pe care le primesti din toate partile sa ti se para sacaitoare, dar si ca vestea sa circule mai repede decat crezi si sa ajunga si la urechile unor persoane care nu vrei sa afle ca esti gravida (de exemplu, seful).

Pe de alta parte, anuntarea intarziata a vestii sarcinii te poate priva de o multime de momente emotionante pe care le-ai putea trai alaturi de cei dragi. In aceasta situatie, iti vor lipsi sfaturile si ajutorul celor din jur in momente in care ai putea avea nevoie si iti va fi foarte greu sa disimulezi sau ascunzi simptomele neplacute.

Cand este momentul potrivit sa anunti sarcina?

Majoritatea persoanelor recomanda anuntarea vestii sarcinii dupa trecerea primului trimestru, pentru a trece peste riscul de avort spontan sau pierdere a sarcinii, extrem de crescut in primele trei luni.

Totusi, acesta nu este un risc crescut la toate gravidele. Riscul este cu adevarat mare daca ai un istoric de avort spontan recurent sau daca ai probleme medicale care te-ar putea predispune la asa ceva.

Decizia de a anunta sarcina este una pe care trebuie sa o iei impreuna cu partenerul tau, dupa o consultare pralabila a medicului si dupa ce analizati toate implicatiile ei si va asigurati ca este cea mai buna alegere!

Tu cat ai asteptat pana ti-ai anuntat sarcina? Crezi in superstitii? Spune-ne parerile tale in sectiunea de comentarii de mai jos!

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Moment potrivit anuntare sarcina Anunt veste sarcina Anunt sarcina

Articole recomandate

Citeste si despre