Alimente si fructe recomandate copiilor, si nu numai, pe timp de canicula

/ / Modificat: 2021-08-04
Alimente si fructe recomandate copiilor, si nu numai, pe timp de canicula

Canicula din aceste zile ne afecteza pe toti, iar medicii recomanda ca, pe langa hidratare corespunzatoare si evitarea timpului petrecut la soare sau in aer liber in orele de varf, sa consumam fructe si alimente care sa ajute corpul sa faca fata mai usor zilelor toride.

Copiii sunt afectati si ei, poate chiar mai puternic decat adultii, de temperaturile foarte ridicate, asa ca este important sa stii ce sa le oferi pentru a le face viata mai usoara.

Fructe indicate pentru copii pe canicula

Nu doar consumul de lichide este foarte important in zilele caniculare, ci si cel de fructe, pentru ca si acestea au un aport important de apa.

Marul contine foarte multa apa si este o sursa de vitamina C importanta pentru cei mici.

Pepenele galben poate fi oferit si el copiilor ca gustare in zilele toride, chiar daca te-ai obisnuit cu ideea ca cel rosu este mai indicat.

Ciricele sunt si ele o varianta excelenta de gustare pentru copii. Grepfrutul, spre exemplu, este foarte bogat in apa, vitamina C si antioxidanti numai buni pentru a ajuta organismul sa se recupereze dupa "lupta" cu temperaturile ridicate. Portocalele pot fi stoarse, iar sucul va fi cu siguranta pe placul celor mici.

Piersicile bogate in vitaminele A, C, E si K vor fi, desigur, adorate de pitici, datorita parfumului inconfundabil si gustului foarte bun.

Ananasul poate fi servit proaspat sau sub forma de suc celor mici. Atentie, insa, la cantitate, pentru ca este foarte dulce, dar si acid, desi contine mai mult de 85% apa.

Alimente care nu trebuie sa lipseasca vara din dieta copiilor

O hidratare corespunzatoare in zilele toride inseamna si alimente bogate in apa si usor de digerat. Unele pot fi servite chiar si crude celor mici, care le pot rontai in voie la ora gustarii sau chiar la masa.

Ardeiul gras, spre exemplu, este bogat in apa, dar si o sursa generoasa de vitamina C.

Broccoli este compus din aproape 90% apa, iar servit crud isi pastreaza toti nutrientii de care micutul tau are nevoie.

Morcovul, gatit sau crud, este de asemenea un aliment hidratant, iar despre castraveti probabil ca nu trebuie sa iti amintim ca au 96% apa, prin urmare nu ar trebui sa lipseasca din dieta zilnica.

Ii mai poti oferi copilului zucchini, rosii, dar si spanac si salata verde, atat pentru o sanatate de fier, cat si pentru o hidratare corespunzatore in fiecare zi de vara.

Cum feresti copilul de canicula

Piticii nostri suporta mai greu caldura decat o face noi, oamenii mari. Prin urmare asigura-te ca nu faci nimic care sa le creeze disconfort.

Evita iesirile din casa intre orele 11 si 17.00, cand temperaturile sunt cele mai ridicate, in general.

Imbraca-l pe cel mic cu haine usoare si deschise la culoare; nu ceda tentatiei de a-l dezbraca de tot cand sunteti pe strada pentru ca hainele au si un rol protector pentru pielea sa.

Aplica-i un strat generos de crema cu factor de protectie solara daca este mai mare de 6 luni, atunci cand iesiti din casa; chiar daca nu stati in bataia directa a soarelui, razele UV sunt peste tot.

Nu uita acasa sticla cu apa si evita ca aceasta sa fie prea rece ori prea calda; poti folosi un recipient special, tip termos, pentru a te asigura ca apa celui mic ramane la o temperatura optima.

Taguri Alimentatia copilului

Articole recomandate

Citeste si despre