Alimente care iti ofera energie

/ / Modificat: 2017-05-04
Alimente care iti ofera energie

Alimentatia este un factor foarte important pentru sanatatea noastra, dar si pentru nivelul de energie. Nu este, asadar, nevoie sa iti faci provizii de bauturi energizante, ori dulciuri pentru a scapa de senzatia permanenta de oboseala. Trebuie doar sa consumi alimentele potrivite.

De asemenea, stresul este un factor consumator de energie, asa ca invata sa te relaxezi in timp ce consumi cele mai bune si potrivite alimente.

Acorda atentie micului dejun

Pentru ca suntem mereu pe fuga si dorim sa scapam de agitatia din trafic sau pentru ca ne trezim mai tarziu, preferam sa trecem peste micul dejun, adica cea mai importanta masa a zilei. De asemenea, mai exista si varianta in care micul dejun consta in alimente total nepotrivite. Iata ce recomanda nutritionistii pentru un mic dejun sanatos si energizant: cereale integrale, iaurt sau lapte, fructe uscate, oua fierte.

Consuma magneziu

Medicii recomanda in general, pacientilor care se plang de stari de oboseala, suplimente cu magneziu. Lipsa acestui mineral provoaca, de foarte multe ori, aparitia starilor de epuizare, asa ca ar fi bine sa il introduci in alimentatie: spanac, broccoli, cartofi, banane, avocado, cereale, nuci, fructe uscate etc.

Consuma alimente bogate in carbohidrati complecsi

Carbohidratii sunt in general o sursa de energie, dar cei simpli au efect doar o perioada foarte scurta (cateva minute), dupa care incepe sa scapa foarte mult. Carbohidratii complecsi sunt continuti de alimente precum: morcovi, cartofi, dovleci. Aceste alimente iti maresc nivelul de energie si il mentin ridicat pentru cel putin cateva ore.

Autor: Corina Petrea

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Cereale Energie Oboseala Alimentatie Dulciuri Cereale integrale

Articole recomandate

Citeste si despre