6 alimente organice esentiale pentru femei

/ / Modificat: 2014-03-26
6 alimente organice esentiale pentru femei

Alimentele organice sunt cele care nu au fost tratate cu pesticid sau ingrasamant chimic ori conservanti sintetici. Ele sunt considerate extrem de sanatoase pentru ca sunt compuse practic numai din substante nutritive benefice pentru organism. Se mai gasesc si sub denumirea de bio.

Iata 6 recomandari organice care trebuie sa faca parte din meniul oricarei mamici!

Iaurtul

iaurt_cu_fructe_beneficii_sanatate

Iaurtul organic este cel produs fara niciun adaos de hormoni sau antibiotice. Acesta are cantitati impresionante de acizi grasi esentiali Omega 3.

Daca nu esti obisnuita sa bei foarte mult lapte sau ti se pare un aliment incomod pe care nu il poti consuma in orice moment al zilei, alege iaurturile.

Acestea sunt practice si pot fi mancate simple, cu cereale, fructe sau biscuiti etc.

Merele

mere_sanatateProbabil ca mananci deja mere aproape zilnic. Este unul dintre cele mai cumparate si consumate fructe, dupa banane.

Insa majoritatea merelor care se gasesc in piata sau hypermarketuri sunt tratate cu pesticide toxice (organofosfati) care se pastreaza in fructe chiar si dupa spalare si curatare.

Alege numai merele pe care scrie ca sunt organice si procedeaza la fel si atunci cand cumperi piersici, caise, capsuni, cirese sau struguri.

Aceste fructe sunt unele dintre cele mai vulnerabile la pesticide, ele patrunzand in interior si neputand fi indepartate printr-o spalare simpla.

Nu uita de sfatul medicului - "un mar pe zi este sanatate curata".

Salata verde

salata_verde_vitamina_c_antioxidantiSalata verde este una dintre cele mai recomandate alimente pentru femei. Contine cantitati impresionante de vitamina C si antioxidanti si are grija sa te tina protejata de cancer si alte boli grave.

Salata verde conventionala, care se regaseste pe rafturile magazinelor este una dntre legumele cu cel mai mare grad de toxicitate. Aceasta contine cele mai multe pesticide sintetice.

Alege numai salata verde organica, iar daca acest lucru nu se poate, atunci echilibreaza balanta punand in ea si alte legume bio. In acest fel vei atenua din efectele nocive ale pesticidelor folosite pe salate.

Rosia

rosii_organiceRosiile sunt unele dintre cele mai consumate legume din lume, cea mai mare cantitate fiind concentrata in sosuri si supe.

Si este un aliment extrem de important pentru sanatate. Insa rosiile organice contin mai mult licopen decat cele tratate chimic.

Acesta este un antioxidant care lupta impotriva cancerului si bolilor cardiovasculare.

Carnea de vita

Carnea provenita de la vacute crescute in conditii sanatoase si prietenoase cu mediul inconjurator are mai multe beneficii pentru sanatatea ta. Aceasta are de 5 ori mai multi acizi grasi esentiali Omega 3 decat carnea care se regaseste pe toate rafturile. In plus, este si mai slaba decat alte tipuri de carne.

Hormonii de crestere cu care sunt tratate si hranite vacile in mod normal pot avea efecte negative asupra sanatatii tale.

Vinul rosu

vin_rosu_antioxidantiConsumul ocazional al unei cantitati moderate de vin rosu poate face miracole in sanatatea ta. Coaja strugurilor contine resveratrol.

Acesta este un antioxidant care stopeaza procesul imbatranirii si previne cancertul.

Insa numai strugurii bio contin cantitati semnificative din acest antioxidant.

Specialistii sustin ca vinul obtinut din struguri organici are cu 32% mai mult resveratrol decat celelalte tipuri de vin.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Alimente bio Alimentatie femei Alimentatie sanatoasa Alimente sanatate femei

Articole recomandate

Citeste si despre