Reguli pentru alegerea saltelei pentru bebelusul tau

/ / Modificat: 2016-06-14
Reguli pentru alegerea saltelei pentru bebelusul tau

Bebelusii isi petrec cea mai mare parte a timpului dormind. Zilnic, acestia dorm nu mai putin de 18 ore, ceea ce le ofera posibilitatea de a creste mari si voinici. Este clar faptul ca o saltea buna este esentiala, deoarece sustine intregul sistem osos al micutului.

Cum alegi, insa, o saltea buna? Care sunt criteriile care conteaza cu adevarat?

Principala regula de care trebuie sa tii cont atunc cand alegi o saltea de pat pentru bebelusi este sa fie o saltea ferma. Desi pare mai buna o saltea moale, adevarul este ca aceasta creste riscul de sufocare sau de aparitie a sindromului de moarte subita la sugari. O saltea ferma poate sa sustina corpul celui mic si sa ii ofere confort.

criterii_alegere_saltea_pat

De asemenea, salteaua trebuie sa se potriveasca perfect in patul celui mic, in conditiile in care spatiul ramas liber poate sa reprezinte un alt risc de sufocare. Vei sti ca marimea saltelei este buna atunci cand nu poti sa strecori 2 degete intre ea si laterala patului. In cazul in care cele doua degete intra cu usurinta, este bine sa cauti o alta varianta.

Ventilatia este un alt element esential pe care trebuie sa il aiba salteaua. Bebelusii sunt mult mai sensibili la praf si la acarieni decat suntem noi, motiv pentru care salteaua trebuie sa fie foarte bine aerisita. Este indicat sa aiba orificii laterale de ventilare care sa ii permita aerului sa circule. Gandeste-te la faptul ca salteaua va suporta scutece murdare pe intreaga durata de folosire.

saltea_bebelusi_criterii_alegere

Opteaza intotdeauna pentru saltele certificate si aprobate din punct de vedere medical, deoarece in felul acesta poti avea garantia ca ii oferi copilului tau un somn cat se poate de bun.

Odata ce i-ai ales salteaua perfecta, copilasul tau se poate bucura de orele de somn si se poate bucura de viata pe care tocmai a inceput-o.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre