Cum sa alegi salteaua pentru patul copiilor?

/ / Modificat: 2018-05-04
Cum sa alegi salteaua pentru patul copiilor?

Pentru ca cei mici cresc foarte repede si nevoile lor se modifica, majoritatea lucrurilor care ii inconjoara ajung sa capete un rol episodic. Dar, cand vine momentul sa treceti de la patul de bebe la unul mai mare, alegerea patului, dar si a saltelei ajung sa devina niste momente-cheie, extrem de importante.

O saltea o poti comanda online cu usurinta, dar noi iti recomandam sa testezi, impreuna cu cel mic, fiecare saltea inainte sa o achizitionezi!

5 aspecte de care trebuie sa tii cont cand alegi salteaua pentru patul copilului

Exista numeroase caracteristici pe care o saltea le poate avea. Unele se pot potrivi mai bine decat altele copilului tau. De aceea am conceput o lista cu cele mai importante aspecte de care trebuie sa tineti cont atunci cand alegeti o saltea:

Dimensiunea saltelei

Este foarte important sa te hotarasti daca alegi un pat pe care cel mic sa-l foloseasca 2-3 ani, sau pentru o perioada indelungata de timp. De asemenea, inaltimea saltelei trebuie sa fie in conformitate cu varsta celui mic.

Fermitatea

O saltea prea moale, sau prea tare va da nastere unui somn agitat si va diminua confortul in timpul noptii. Astfel, se vor crea dificultati dimineata, la trezire, hiperactivitate, iar efectele negative pot aparea si in rezultatele scolare (pentru copiii mai mari).

Ventilatia

O buna ventilatie a saltelei permite circulatia aerului, asigurand si protectie impotriva umezelii.

Suportul

O saltea trebuie sa mentina in mod corect alinierea coloanei vertebrale. Duritatea ei trebuie aleasa in functie de varsta copilului si de preferintele si modul in care cel mic doarme.

Husa saltelei

Husele detasabile pot fi curatate mai usor, iar daca optati pentru o husa din bumbac o puteti spala si la temperaturi ridicate.

In showroom-ul Fleximo din Baneasa vei putea descoperi saltelele Flexa, concepute special pentru copii. Ele vin in completarea paturilor aceluiasi furnizor, dar dimensiunile lor standard le permit adaptarea si pe alte modele de pat. Cu o traditie de aproape 50 de ani, firma daneza aduce in fiecare an inovatie in materie de mobilier si accesorii pentru copii.

Cum alegi salteaua si husa pentru saltea, in functie de nevoile copilului

Mai jos gasesti noutatile intregii game Flexa de saltele si huse pentru saltele, pentru a descoperi care este cel mai bun produs de care copilul tau are nevoie. Toate saltelele si husele de saltea detin certificatul Standard 100 OEKO-TEX, care atesta calitatea superioara a materialelor si siguranta folosirii acestora.

PASUL 1 – Alegerea saltelei

Salteaua perfecta pentru copii 

Noutatea extraordinara pe care Flexa o aduce in acest an consta intr-o saltea din latex si spuma. Nimic spectaculos pana aici. Inovatia consta in modul in care sunt distribuite straturile care alcatuiesc, in final, salteaua: 3 cm latex si Coolgel - un material cu termoconductibilitate ridicata, 5 cm spuma rece si 4 cm latex.

Saltele cu spuma pentru copii FLEXA

Salteaua este reversibila, are calitati antialergice si antimicrobiene si prezinta mai multe zone de presiune, adaptandu-se perfect formei si pozitiei copilului dumneavoastra. Din acest motiv somnul celor mici va deveni mult mai odihnitor.

Cea mai buna saltea pentru copiii sensibili - salteaua din latex

Salteaua din latex are proprietati hipoalergenice, care trebuie luate in considerare daca cel mic este predispus la alergii. Este foarte rezistenta si ofera un confort sporit in timpul somnului.

Saltele copii de calitate latex Flexa

Salteaua este alcatuita din 6 cm fibra de latex si 6 cm spuma rece. Spuma rece este un material foarte elastic, care, impreuna cu fibra de latex, permite o buna ventilatie a saltelei si asigura protectie impotriva umezelii raspandite de corp in timpul somnului.

Salteaua pentru prieteni 

Vizitele prietenilor si "sleepover-ul" sunt momente de mare distractie si bucurie pentru cei mici. Fie ca detineti deja un pat cu extensia pentru oaspeti Flexa, sau pur si simplu aveti nevoie de o saltea suplimentara pentru copiii care vin in vizita, salteaua din spuma Deluxe Flexa este solutia indicata pentru dormitul ocazional.

Saltele cu spuma copii Flexa

Se ajusteaza in functie de miscarile copilului si ofera suficienta ventilatie pentru a impiedica incalzirea excesiva a corpului.

Cea mai buna saltea pentru juniori si adolescenti - salteaua cu arcuri

Fiecare parinte cunoaste cat de atractiv este pentru copii sa se joace in pat. Pe langa sarituri, cei mici isi imagineaza ca sunt capitanii celei mai mari nave de razboi, sau guverneaza un sat medieval dintr-un castel de poveste. Pentru ca punerea in scena sa fie pe placul celor mici, un pat Flexa Classic - rezistent la o greutate maxima de 120 kg si o saltea cu arcuri impachetate individual reprezinta solutia perfecta.

Saltele cu arcuri pentru copii FLEXA

Salteaua este alcatuita dintr-un strat de 3 cm spuma rece, moale si flexibila, care ofera un confort ridicat. Permite o mai buna circulatie a aerului din saltea si impiedica incalzirea excesiva a corpului. 218 arcuri/m2, cu o grosime de arc de 1,9 mm sunt impachetate individual, astfel greutatea va fi intotdeauna distribuita corect pe suprafata saltelei.

Arcurile ofera durata cea mai mare de utilizare a saltelei, iar garantia pentru arcurile saltelei Flexa este de 15 ani.

PASUL al 2-lea – Alegerea husei pentru saltea

Husele detasabile pentru salteaua Flexa “acopera” nevoile copilasilor din fiecare noapte.

Husa din Eucalipt este recomandata copiilor caldurosi. Topul husei este realizat din diferite fibre lemnoase, care ofera o reglare termica naturala a corpului. Ofera o senzatie matasoasa si placuta la atingere si are un grad sporit de retinere a apei, asigurand, astfel, un somn linistit si uscat.

Husa din Bambus este recomandata copiilor sensibili si predispusi la alergii. Tesatura de bambus este supusa unui tratament cu efect antibacterian.

Husa din Bumbac este ideala pentru toti copiii. Este confectionata 100% din bumbac si este extrem de moale si placuta la atingere.

Acum, pentru ca ti-am oferit 12 variante in care poti combina saltelele si husele Flexa prezentate mai sus, nu iti mai ramane decat sa mergi impreuna cu cei mici in showroom-ul Fleximo la o tura de sarituri in pat si, de ce nu, la un pui de somn pe saltelele Flexa mai ales ca in luna mai toate saltelele Flexa au pret promotional: -20% la achizitia oricarui pat Flexa.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Decorare camera bebelus Camera copii Amenajare camera bebelus Amenajare camera copil

Articole recomandate

Citeste si despre