Cum alegi corect salteaua pentru patul copilului. Trucuri pe care orice parinte trebuie sa le stie

/ / Modificat: 2023-01-31
Cum alegi corect salteaua pentru patul copilului. Trucuri pe care orice parinte trebuie sa le stie

In copilarie, odihna este esentiala. Copiii petrec intre 8 si 14 ore pe noapte odihnindu-se, de aceea este esential sa le asiguram un somn odihnitor. In acest sens, salteaua este foarte importanta si trebuie sa indeplineasca o serie de criterii pentru a fi potrivita. O saltea buna trebuie sa fie comoda, dar sa ofere o buna sustinere coloanei vertebrale si sistemului osos al copilului, care este intr-o continua dezvoltare.

Copiii sunt foarte activi pe timpul zilei, iar atunci cand merg la culcare, au nevoie de un mediu care sa le ofere o odihna buna. Cum alegi cea mai potrivita saltea pentru patul copilului si la ce aspecte trebuie sa fii atent? Iata cateva ponturi pentru a face alegerea cea mai buna!

Alege o saltea potrivita pentru varsta copilului

Nevoile micutilor nu sunt aceleasi la cateva luni de viata cum sunt la varsta prescolara, de exemplu. Cand copiii sunt mici, este nevoie sa alegem o saltea ferma, hipoalergenica si din materiale care se pot spăla usor. Multi parinti opteaza pentru saltele de cocos, cu husa din bumbac organic, acestea fiind alegerile cele mai inspirate.

Atunci cand copilul nu mai incape in patut, este nevoie de un pat mai mare, pe care il va folosi pana in jurul varstei de 12 ani. Alege o saltea ferma, care sa ofere sustinere coloanei. Daca salteaua este moale, copilul va adopta o pozitie proasta in timpul somnului si asa se va obisnui.

Salteaua trebuie sa fie confortabila

Indiferent cate recenzii pozitive are, daca o saltea nu este confortabila pentru copilul tau, odihna lui va fi compromisa.

Daca salteaua nu se potriveste, incearca sa o schimbi, pentru a nu afecta calitatea somnului copilului.

Alege materiale organice

Saltelele din latex natural si cele din fibra de cocos sunt cele mai potrivite pentru copii. De asemenea, salteaua poate avea in componenta lana sau bumbac organic, acestea fiind materiale hipoalergenice si respirabile, ideale pentru copii.

Sunt si saltele cu invelis anti-acarieni, ideale pentru copiii care sufera de alergii respiratorii.

Atentie la dimensiuni!

Saltelele destinate paturilor pentru copii sunt putin mai subtiri. Ele nu au aceeasi grosime ca saltelele pentru paturile adultilor si trebuie sa tii cont de acest aspect atunci cand le cumperi. De asemenea, asigura-te ca, pe langa saltea, achizitionezi si cateva huse de schimb.

Copiii pot avea mici incidente pe timpul noptii, pot varsa lichide in pat, iar acestea ajung sa se imbibe in saltea. O poti proteja cu o husa impermeabila si, astfel, ii prelungesti durata de viata.

FOTO: Freepik

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Saltele nou nascuti Patut copii

Articole recomandate

Citeste si despre