Cum sa aleg cea mai buna saltea pentru bebelusul meu

/ / Modificat: 2023-04-26
Cum sa aleg cea mai buna saltea pentru bebelusul meu

Cand astepti un copil, vrei sa ai totul pregatit la venirea lui pe lume. Alegerea patutului si a saltelei pentru bebelus este una foarte importanta. Daca patutul poate il primesti de la rude sau prieteni care nu mai au nevoie de el, salteaua ar fi bine sa fie una noua. Dintre atat de multe produse de pe piata, misiunea s-ar putea sa fie mai anevoioasa decat ai crede.

Pentru a alege cea mai buna saltea pentru bebelus trebuie sa tii cont de cateva criterii esentiale.

Cat de tare trebuie sa fie salteaua unui bebelus?

Opteaza pentru o saltea ferma, plata, fara cusaturi si aplicatii. Daca optezi pentru una la mana a doua, asigura-te ca este bine curatata si dezinfectata. Ideal, salteaua bebelusului trebuie sa aiba o husa impermeabila, pentru acele momente in care mai apar „accidente” cu scurgeri pe langa scutec. Salteaua va ramane curata si uscata, iar husa poate fi spalata.

Daca alegeti varianta unei saltele la mana a doua, asigurati-va ca a fost protejata de o husa impermeabila, ca nu are rupturi sau taieturi, ca este in continuare ferma si dreapta si ca este, in general, intr-o conditie buna.

Pentru o fermitate durabila, ideale sunt saltelele din spuma rece sau spuma hibrida (ori o alternativa ecologica). Datorita structurii lor, au o buna permeabilitate a aerului si un bun transport al umezelii.

Dimensiunea saltelei este foarte importanta

Aceasta trebuie sa se potriveasca perfect in rama patutului, pentru a preveni neplacerile. O saltea prea mare, inghesuita intre marginile patutului, nu va sta perfect dreapta, iar eventualele denivelari vor afecta si somnul, si postura copilului. O saltea prea mica, in schimb, poate fi o „sursa” de accidente, pentru ca bebelusul risca sa ramana prins intre saltea si marginea patutului.

De ce sa iei in considerare o saltea cu doua fete

Pe piata exista o multime de modele de saltele, iar unele dintre ele au doua fete: una ferma si plata, pentru bebelusi, si cealalta mai moale, pentru toddleri.

Cum iti dai seama ca o saltea ar putea fi prea moale pentru bebelus? Testul este foarte simplu si il poate face oricine. Apasa puternic cu palmele in mai multe puncte ale saltelei - la capete, pe margini, in mijloc - pentru a vedea daca „retine” forma mainii sau daca isi revine imediat la lforma initiala. Daca salteaua se „muleaza” pe mana, inseamna ca este prea moale, ceea ce este riscant pentru bebelus; o saltea ferma reduce riscul ca un copil foarte mic sa se sufoce.

Alege mereu produse certificate si, daca te ingrijoreaza chimicalele folosite, opteaza pentru una din materiale organice.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Saltele nou nascuti Saltea patut copii

Articole recomandate

Citeste si despre