Medic pediatru Mihai Craiu: Cand vor putea fi vaccinati copiii impotriva COVID-19?

/ / Modificat: 2021-01-04
Medic pediatru Mihai Craiu: Cand vor putea fi vaccinati copiii impotriva COVID-19?

Medicul Mihai Craiu, fondator Spitalului Virtual pentru Copii, a explicat pe pagina sa de socializare de ce nu pot fi inca vaccinati copiii impotriva COVID-19. 

Pediatrul a precizat ca studiile pediatrice nu au fost inca finalizate in ceea ce priveste eficienta vaccinurilor asupra imunizarii copiilor, insa recomanda ca adultii sa se vaccineze, pentru a reduce riscurile raspandirii coronavirusului. 

"Acum cand exista peste 2 milioane de persoane vaccinate impotriva COVID-19 in afara studiilor clinice (in SUA, UK, Canada si UE) am primit de mai multe ori intrebarile "cum facem cu copiii?", "cand vor fi vaccinati copiii?".

Adultii necooperanti si transmiterea comunitara accentuata, principalul risc pentru copii

Raspunsul scurt este ca acum nu pot fi, inca, vaccinati copiii, deoarece nu au fost finalizate studiile clinice pediatrice. Pfizer are in studiu peste 1090 copii cu varsta intre 12 si 16 ani, inrolati in ultimele 3 luni.

Moderna a inceput sa inroleze adolescenti de aceeasi varsta, din 10 decembrie. Pana vor putea fi vaccinati copiii, noi adultii trebuie sa respectam regulile si sa facem vaccinul. Pana cand vor fi gata studiile pediatrice am 2 observatii:

1. Desi in SUA (populatie de 17 ori mai mare decat Romania) au fost diagnosticati peste 1.8 milioane copii cu COVID19, doar 8000 au facut forme grave si au fost 172 decese.

2. Copiii se imbolnavesc mai rar si fac forme usoare de boala. Chiar daca scolile sunt inchise in unele zone cazurile pediatrice sunt in crestere in SUA. Deci adultii necooperanti si transmiterea comunitara accentuata reprezinta principalul risc pentru copii, oriunde in lume! Pana vor putea fi vaccinati copiii, noi adultii trebuie sa respectam regulile. Si sa facem vaccinul cand ne vine randul", a scris medicul pediatru Mihai Craiu, pe pagina de Facebook.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Vaccin anti covid

Articole recomandate

Citeste si despre