Doctor Fauci: Copiii cu varsta sub 12 ani vor fi vaccinati impotriva coronavirusului

/ / Modificat: 2021-03-05
Doctor Fauci: Copiii cu varsta sub 12 ani vor fi vaccinati impotriva coronavirusului

Copiii americani cu varsta sub 12 ani vor fi vaccinati impotriva Covid-19 la inceputul anului 2022, a anuntat consilierul Casei Albe, medicul imunolog Anthony Fauci, citat de Agerpres.

Vaccinarea copiilor este un subiect fundamental in Statele Unite, deoarece ar fi o solutie pentru milioane de parinti ai caror copii urmeaza cursuri la distanta.

Pentru moment, niciunul dintre cele trei vaccinuri autorizate in Statele Unite (Pfizer/BioNTech, Moderna, Johnson & Johnson) nu poate fi administrat sub varsta de 16 ani.

Dar dr. Fauci a declarat pentru NBC ca unele companii au inceput deja studii pentru a reduce ''treptat'' aceasta varsta.

Avand in vedere progresul acestor studii, imunologul a estimat ca cei cu varsta sub 12 ani vor fi vaccinati cel mai devreme la sfarsitul anului si ''cel mai probabil, in primul trimestru al anului 2022''. Liceenii ar trebui sa poata fi vaccinati inca din aceasta toamna, a adaugat renumitul imunolog.

Marea Britanie incepe campania de vaccinare a copiilor inainte de sfarsitul anului

Autoritatile din Marea Britanie au anuntat ca vor incepe vaccinarea copiilor pana la sfarsitul acestui an.

„Incepem un studiu, supravegheat de trei universitati din Marea Britanie, pentru calibrarea dozei corecte pentru tineri si stabilirea sigurantei medicamentului”, a declarat prof. Adam Finn, vicepresedintele comitetului mixt pentru vaccinare si imunizare.

Prof. Finn a spus ca este putin probabil ca Agentia de Reglementare a Medicamentelor si Produselor de Sanatate (MHRA) sa solicite o cantitate similara de date ca in cazul studiilor pe adulti, ceea ce inseamna ca aprobarea ar putea fi acordata mai repede.

Copiii prezinta un risc scazut de a dezvolta forme grave, dar pot transmite virusul, iar majoritatea oamenilor de stiinta considera ca redeschiderea scolilor alimenteaza rata de infectare.

„Abia incepem studiile, initial pentru adolescenti si apoi pentru copii mai mici, cu vaccinurile existente”, a spus Finn pentru BBC Radio 4. „Trebuie sa stim care este doza corecta ce trebuie administrata copiilor mai mici, trebuie sa stim ca sunt in siguranta”.

„Deoarece atat de putini copii dezvolta forme simptomatice ale Covid, va fi aproape imposibil sa testam capacitatea vaccinului de a opri contaminarea. Daca studiile de faza 2 ar arata un raspuns imun decent la copii, ar fi suficient ca MHRA sa deduca ca ar putea reduce transmisia”, crede Finn.

„Nu este ca si cum nu ar exista un precedent pentru acest lucru. Nu exista multe date privind eficienta vaccinului AstraZeneca pentru cei cu varsta peste 65 de ani, dar stim ca determina un raspuns imun, iar MHRA l-a aprobat, la fel si EMA [Agentia Europeana pentru Medicamente]. Trebuie sa facem acelasi lucru si pentru copii”.

El a mentionat ca este probabil ca eficacitatea sa poata fi demonstrata numai dupa implementare.

Pfizer a prezentat deja cateva date ale studiilor vacinului pentru tinerii cu varste cuprinse intre 16 si 18 ani. Intre timp, echipa Bristol-Oxford-Southampton ia in considerare studii suplimentare asupra vaccinurilor Janssen si Moderna.

Taguri Vaccinare copii Coronavirus copii

Articole recomandate

Citeste si despre