Incepe sezonul virozelor! Tu ce fel de vitamina C ii administrezi copilului tau?

/ / Modificat: 2018-09-17 00:00:00

Dupa cum bine stim, odata cu reintrarea copilului in colectivitate, se da startul virozelor respiratorii de sezon. Vitamina C este una dintre substantele esentiale pentru buna functionare a sistemului imunitar care ajuta organismul sa reziste mai bine in fata atacului virusurilor sau bacteriilor.

viroze-copii-vitamina-c

Cum ii ajuta Vitamina C pe cei mici?

Organismul uman nu isi poate sintetiza propria vitamina C. De aceea, aceasta trebuie suplimentata prin alimentatie sau prin administrarea de suplimente alimentare. Fiind o vitamina hidrosolubila, o mare parte din ea se pierde, fiind eliminata prin urina.

Vitamina C ajuta organismul sa mentina tesuturile sanatoase, la formarea colagenului, la absorbtia fierului si intarirea sistemului imunitar. Vitamina C este considerata cel mai puternic aliat impotriva racelii.

Vitamina C Naturala versus Vitamina C sintetica

Denumirea de Vitamina C este asociata in mod gresit cu acidul ascorbic (forma sintetica) datorita faptul ca majoritatea formelor de Vitamina C disponibila pe piata sunt cele sintetice. Cercetarile recente au demonstrat faptul ca acidul ascorbic nu este o vitamina completa ci doar stratul exterior al vitaminei C. Vitamina C naturala este complex de elemente esentiale cum sunt: bioflavonoidele, rutina, factorul K, factorul J, factorul P, tirozinaza, ascorbinogen si acid ascorbic, care cresc substantial biodisponibilitatea si eficienta terapeutica.

Atentie! Aproximativ 97% din piata romaneasca de suplimente este inca reprezentata de Vitaminele C de sinteza (acidul ascorbic), acestea fiind mult mai ieftine fata de cele naturale.

Diferenta dintre vitamina C naturala sau "organica" si acidul ascorbic consta in primul rand in capacitatea organismului de a le asimila. Vitamina C organica, extrasa prin procedee 100% naturale, este de zeci de ori mai puternica decat cea de sinteza (acidul ascorbic).sirop-vitamina-c

Vitamina C Naturala de la COSMO PHARM este singura Vitamina C din sursa 100% naturala de Acerola, un complex biologic activ cu actiune vitaminizanta optima.

Obtinut din cele mai bune surse naturale de Vitamina C: acerola, fructe de maces si coacaz negru, siropul asigura un aport optim de vitamina C.

Acerola este unul din fructele cu cel mai ridicat continut de vitamina C (de pana la 100 ori mai mult decat portocala). Coacazul negru si macesul sustin sanatatea tractului respirator si intaresc apararea naturala a organismului.

Gustul bun de ananas al siropului este pe placul copiilor si chiar al adultilor.

Beneficii principale

  • Stimuleaza imunitatea, se asociaza cu succes tratamentului antiinfectios (raceli, amigdalite, bronsite, etc.);
  • Contribuie la formarea naturala a colagenului, la sanatatea pielii si tesuturilor si la vindecarea ranilor;
  • Rol antitoxic, tonifiant si detoxifiant al organismului;
  • Sustine buna functionare a vaselor de sange si creste rezistenta vaselor sangvine;
  • Contribuie la formarea globulelor rosii si la cresterea absorbtiei de fier;
  • Ajuta la metabolismul energetic normal, sustine sanatatea sistemului nervos;
  • Puternic antioxidant neutralizeaza radicalii liberi si protejeaza celulele organismului impotriva stresului oxidativ.

COSMO PHARM iti aduce sanatate din natura!

Taguri Viroze colectivitate Viroze respiratorii Raceala Vitamina c

Copilul.ro

Alaturi de tine pentru a creste copii cu dragoste si incredere. Nu iti promitem ca iti vom rezolva problemele, dar iti promitem ca nu va trebui sa le faci fata singura.

Articole recomandate

Citeste si despre