Homeopatia pentru copii

/ / Modificat: 2017-02-07
Homeopatia pentru copii

Homeopatia este o ramura a medicinei naturiste extrem de populara care foloseste substante naturale, sigure si nontoxice in crearea remediilor. Copiii raspund foarte bine la aceste tratamente care se dovedesc eficiente intr-o multime de boli, de la cele psihice si comportamentale (ADHD, autism, depresie etc.) pana la cele fiziologice (astm, gripa, raceala, colici, dureri de dinti, probleme digestive etc.).

Cum ajuta homeopatia in tratarea bolilor?

Homeopatia este o ramura a medicinei naturiste care foloseste medicamente naturale in tratarea afectiunilor. Spre deosebire de remediile naturiste obisnuite, ele nu sunt bazate doar pe plante, ci reprezinta o combinatie de substante extrase din minerale, plante sau si secretii animale. In cazuri foarte rare se apeleaza si la cantitati foarte mici de substante toxice. Spre deosebire de medicatia clasica, homeopatia nu are efecte secundare nocive si nici nu este toxica.

homeopatie_copii

Homeopatia este o terapie care vindeca din interior spre exterior. Are rolul de a elimina si indeparta bolile secundare sau cauzele emotionale sau stresul care au dus la aparitia bolii, iar abia apoi elimina boala din organism. Asadar, homeopatia trateaza persoana in intregul sau: emotional, mental si spritual, dar si fizic.

Ce boli ale copiilor vindeca homeopatia?

In primul rand terapia heomeopatica actioneaza asupra sistemului imunitar al copilului, intarindu-l si fortifiindu-l. In acest fel, ea ajuta la combaterea unor boli grave, pentru ca imunitatea va tine piept valului de virusi sau bacterii cu care copilul va intra in contact. Pe langa efectul terapeutic, homeopatia are si un efect profilactic.

Homeopatia este sigura si eficienta in tratarea mai multor boli frecvente in randul copiilor. Printre cele mai cunoscute sunt:

infectii respiratorii frecvente (astm, rinofaringita, bronsita, amigdalita);
enurezisul (udarea patului);
infectii ale urechii;
raceli;
gripe;
boli autoimune;
colici;
dureri de cap;
infectii ale tractului urinar;
dureri ale dintilor;
probleme digestive (greata, constipatie, intolerante alimentare, diaree acuta, varsaturi etc.);
boli ale copilariei (pojar, oreion, varicela etc.);
alergii etc.

Pe langa afectiunile fizice, homeopatia si-a demonstrat utilitatea si in tratarea ameliorarea unor boli psihice si dezechilibre comportamentale grave la copii. Printre cele mai frecvente tulburari de acest tip ameliorate de homeopatie se numara:

• ADHD;
• agresivitatea, furia;
• anxietatea;
• sindromul Asperger;
• autismul;
• depresia;
• terorile nocturne sau cosmarurile;
• tulburarea obsesiv-compulsiva;
• tulburarea de opozitie;
• tulburari de somn.

Care sunt cele mai cunoscute remedii homeopatice folosite la copii?

Aconitum napellus (Aconite) - specie de omag din familia Ranunculacee, folosita cel mai adesea in tratarea racelilor si gripelor ori a altor viroze sau infectii respiratorii;

Belladona - planta din familia solanaceelor, extrem de otravitoare; insa remediile homeopatice facute din ea sunt sigure si utile in tratarea febrei si a altor simptome ale infectiilor;

Musetel - extrem de util pentru dureri, mai ales pentru indepartarea simptomelor incomode provocate de durerile de dinti sau de colici la bebelusi;

Pulsatilla - un remediu provenit din planta Pulsatilla nigricans; si ea face parte din familia Ranunculacee;

Nux Vomica - remediu obtinut din semintele plantei Strychnos nux vomica si ajuta la ameliorarea problemelor de somn la bebelusi si nu numai, dar si la ameliorarea simptomelor de raceala si gripa.

Ce trebuie sa stii despre medicatia homeopata?

Remediile homeopatice sunt de mai multe feluri si se gasesc in diferite concentratii si potente. Potentele mai mici, care variaza intre 6X, 6C, 30X sau 30C sunt potrivite pentru administrarea lor acasa, fara recomandare medicala. Atata timp cat alegerea remediului este corecta, acesta va functiona indiferent de concentratie.

Medicii sustin ca desi exista remedii homeopatice sigure pentru a fi administrate fara aviz medical, cel mai bine este sa mergi la un specialist in homeopatie pentru cea mai buna optiune pentru copilul tau.

Tratamentele homeopatice sunt adecvate oricarei varste. Ele pot fi administrate inca de la nastere pentru ca sunt bazate pe substante non-toxice si nu reprezinta niciun pericol pentru sanatate.

Acestea se gasesc sub forma unor granule dulci, placute la gust pe care copiii trebuie sa le suga. Micutii gasesc o placere in a lua aceste medicamente fiind asociate cu bombonelele datorita gustului placut.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Remedii naturiste copii

Articole recomandate

Citeste si despre