Cosmarurile la copii

Intrebare:

- Copilul meu, in varsta de 6 anisori, viseaza intr-un mod foarte ciudat cam o data la 4-5 noptii ceva foarte infricosator. Este vizibila o spaima profunda, are ochii deschisi, este foarte agitat si foarte speriat, reusesc foarte greu sa il trezesc si sa il linistesc, se comporta ca si cum ar fi in transa, pe mine si pe tatal lui in acele momente practic nu ne recunoste, dupa care in scurt timp dupa ce reusesc sa il trezesc efectiv, ne recunoste si adoarme imediat foarte profund. Apoi dimineata nu cred ca isi aminteste nimic pentru ca il intreb despre ce a visat si imi spune ca nu stie. Intrebarea mea este de ce competenta medicala este acesta manifestare si cum trebuie sa procedez in acele momente cu el? Este bine sa il trezesc? Sau sa insist discutiile pe acesta tema cu copilul? Va multumesc!

Raspuns:


 

Situatia descrisa de dumneavoastra ma duce cu gandul la existenta unei spaime reale. Este ceva ce l-a speriat in ultima vreme?

Poate fi ceva care a parut a fi trecut cu vederea usor, poate un mic accident sau poate au aparut unele schimbari in viata lui: la gradinita, in situatia locativa, in familie, cu prietenii.

Este de asemenea posibil sa fi auzit o cearta, o discutie mai aprinsa intre membrii familiei sau ca unul dintre prietenii lui sa fi patit ceva. Incercati sa descoperiti ce anume l-a speriat, ce ii da aceasta stare de teama si discutati cu el despre aceasta.

Daca acest demers nu are niciun efect, puteti cere medicului de familie sa va recomande un psiholog.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri

Oana (Soroaga) Vasiu

Psiholog clinician - evaluare psihologica, consiliere si psihoterapie

Citeste si despre

Articole de la parteneri

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul