Cum tratam tusea cu produse naturale

/ / Modificat: 2012-11-04
Cum tratam tusea cu produse naturale





 

Zilele ploioase au adus cu ele o tuse seaca sau productiva. Tusea este un simptom si nu o boala in sine. Daca aveti o tuse productiva (cu expectoratie), daca eliminati anumite secretii, suferiti de o infectie a cailor respiratorii. Daca e o tuse seaca, s-ar putea explica printr-o iritatie a gatului, poate fi un simptom dupa o raceala sau rezultatul unei alergii. Iata cateva produse naturale contra tusei.

Mentusin Fares - are actiune bacteriostatica, antivirala, dezinfectanta. Util in tuse persistenta, stari gripale. Prezentare: flacon cu 30 de comprimate. Administrare: 1-2 comprimate de 3 ori/zi. Dupa administrare nu se mananca si nu se bea nimic cel putin 30 de minute. Contraindicatii: copiii sub 3 ani, in sarcina, alaptare sau diabet. Pret: 15 lei

Tulsi - ajuta in tuse, afectiuni respiratorii. Prezentare: flacon cu 30 de capsule. Administrare: o capsula de 2 ori/zi. Perioada maxima de tratament: 6 luni. Pret: 19 lei.

Origanum - ajuta in crizele de astm bronsic, tratarea bronsitelor acute, cronice. Prezentare: flacon cu 30 de capsule. Administrare: 1-2 capsule de 3 ori/zi, timp de 14 zile, pauza de 7 zile si se reia tratamentul inca 14 zile. Pret: 7 lei.

Iarba Mare - util in tuse rebela, in bronsite, astm bronsic. Prezentare: flacon cu 30 de capsule. Administrare: 2 capsule de 3 ori/zi, minim 10 zile. Copiii sub 10 ani: o capsula de 3 ori/zi. Pret: 7 lei.

Vitamina C cu propolis - util in raceli frecvente. Prezentare: flacon 20 comprimate pentru supt. Administrare: 1-2 comprimate de 3 ori/zi (adulti); 1 comprimat/zi (copii). Dupa administrare nu se mananca si nu se bea nimic o ora. Pret: 4,5 lei

Grindtus Bambini - sirop de tuse, actioneaza in tuse rebela, seaca sau cu expectoratie. Prezentare: flacon 210 g sirop. Administrare: o lingurita de 2-3 ori/zi (copii intre 2-6 ani); 2 lingurite de 3 ori/zi pentru copiii peste sase ani. Pret: 35 lei.

Plantusin Fares - sirop care calmeaza spasmele cailor respiratorii, indicat in tuse spastica, in bronsite acute, cronice etc. Prezentare: flacon cu 250 ml. Administrare: 3-4 lingurite/zi (copii); 3-4 linguri/zi (adulti). Dupa administrare nu se consuma nimic timp de 30 de minute. Contraindicatii: diabeticii. Pret: 6 lei.

Tinctura de rasina - actioneaza la nivelul cailor respiratorii, are actiune expectoranta, antitusiva. Prezentare: flacon cu 25 ml. Administrare: in tuse si bronsita: o lingurita de 3-4 ori/zi in amestec cu miere. 30 de minute nu se consuma nimic. Pret: 4,5 lei.

Macerat glicerinic de carpen - util in faringite recidivante, in tuse spastica, sinuzite cronice, bronsite acute. Prezentare: flacon cu 50 ml. Administrare: 50 picaturi de 2 ori/zi, in cazul sinuzitelor cronice: 50 picaturi de 3 ori/zi. Pret: 9 lei.

Macerat glicerinic de castan comestibil - util in tuse spastica si congestie nazala. Prezentare: flacon 50 ml. Administrare: 50 picaturi de 3 ori/zi. Pret: 9 lei.

Produsele se gasesc in magazinele din str. Baia de Fier nr. 5 (din str. Sf. Vineri, tramvaie: 16, 40, 5, 14), din str. Matei Voievod 135, strada de la intersectia Vatra Luminoasa cu sos. M. Bravu si din str. Traian nr. 118. in octombrie, cititorii Libertatea care vin la magazinul din str. Traian nr. 118 cu un exemplar la zi al ziarului primesc consultanta gratuita. Pentru programari, tel: 327.23.74.

Leacuri traditionale

- cura cu aloe vera: 3-4 linguri/zi

- cura cu chimen fiert in lapte: 2 lingurite de chimen cu 500 ml lapte, se fierb 5 minute la foc mic si se indulceste cu miere. Se consuma 3-4 linguri/zi.

- ceai de ceapa - se fierb 4 cepe mici cu 300 ml apa, la foc mic. Cand ceapa s-a inmuiat, se strecoara si se amesteca cu miere. Se beau 2 cani/zi.

- tinctura de propolis pe zahar sau miere - 30 picaturi de 3 ori/zi.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre